(archiefbeeld)© Shutterstock

Twee legerhelikopters crashen in Verenigde Staten: mogelijk 9 doden

In de Amerikaanse staat Kentucky zijn twee militaire helikopters neergestort. Er wordt gevreesd voor negen doden. Dat bericht de Britse openbare omroep BBC donderdag.

mtmBron: New York times

Woensdagavond rond 22 uur plaatselijke tijd (donderdag 5 uur Belgische tijd) crashten twee ‘HH60 Blackhawk’-helikopters tijdens een routineuze trainingsmissie in Trigg County, in de buurt van de militaire basis van Fort Campbell. De helikopters behoren tot de 101st Airborne Division, die bekendstaat als de ‘Screaming eagles’.

Een soldaat ter plaatse heeft aan het lokale radiostation WKDZ gemeld dat er meerdere doden gevallen zijn, maar officiële bevestiging is er nog niet. “De status van de bemanningsleden is op dit moment nog onbekend”, zo stond te lezen in het persbericht van de basis.

“We hebben slecht nieuws uit Fort Campbell”, zo schreef ook Andy Beshear, gouverneur van Kentucky, op Twitter. “Met vroege meldingen van een helikoptercrash waarbij mogelijk doden zijn gevallen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer