© IMAGO/Herbert Bucco

FC Keulen mag twee transferperiodes geen voetballers aantrekken

De Duitse voetbalclub 1. FC Köln mag tijdens de komende twee transferperiodes - in de zomer van dit jaar en in de winterperiode - geen spelers aantrekken. De club zou niet volgens de regels hebben gehandeld bij het aantrekken van de 17-jarige Sloveense spits Jaka Cuber Potocnik.

Bron: BELGA

Keulen nam Potocnik vorig jaar over van Olimpija Ljubljana. De Duitsers zouden de tiener daarbij hebben aangespoord zijn contract voortijdig op te zeggen, waardoor ze geen vergoeding hoefden te betalen, beweren de Slovenen. Volgens de club uit Keulen verbrak Potocnik de verbintenis echter “na meerdere contractbreuken door de club”.

Begin dit jaar oordeelde het FIFA-tribunaal dat Potocnik zijn contract bij Olimpija Ljubljana onrechtmatig beëindigde. Bovendien kon Keulen volgens de mondiale voetbalbond niet weerleggen dat het als nieuwe club de speler had aangezet tot contractbreuk. Potocnik mag vier maanden niet in actie komen voor de nummer dertien van de Bundesliga. Bovendien moet hij zijn oude club een schadevergoeding van 51.750 euro betalen.

Keulen heeft aangekondigd naar het Hof van Arbitrage voor Sport te stappen om de straf aan te vechten.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer