Pasta koken in slechts twee minuten? Volgens Nigella Lawson kan het

Hasselt -

De bekende Britse tv-kokkin Nigella Lawson deelt een trucje waarbij je pasta slechts twee minuten moet koken. Goed om energie te besparen én om je pasta perfect beetgaar te krijgen. Het enige wat je nodig hebt, is een dunne doek.

Noa Pistorius

De Britse tv-kokkin Nigella Lawson deelt op haar website een handige hack om pasta te koken waarbij je slechts twee minuten je fornuis gebruikt. Bij deze techniek zou je volgens haar het risico op het overkoken van je pasta verminderen. Bovendien verbruik je zo ook minder energie, wat goed is voor je portemonnee.

Lawson noemt het trucje de Vincenzo Agnesi-methode. Agnesi is de oudste Italiaanse pastamaker. De hack gaat als volgt: “Nadat je water kookt in een kookpot, voeg je zout en pasta toe. Roer vervolgens goed zodat niets samenklontert. Laat de pasta daarna twee minuten koken. Wanneer die tijd om is, zet je het vuur uit en dek je de kookpot af met een dunne doek. Bovenop de doek zet je het deksel van de kookpot. Laat de pasta nu staan voor het resterend aantal minuten op de verpakking. Wanneer die tijd voorbij is, giet je de pasta af”, schrijft ze.

Op deze manier gebruik je je fornuis slechts twee minuten in plaats van tien, afhankelijk van welke pasta je kookt. Goed voor je portemonnee, maar volgens het pastamerk Barilla is het ook goed voor het milieu. Ze beweren dat je door deze methode te gebruiken de CO2-uitstoot met 80 procent vermindert in vergelijking met andere manieren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer