© Peter Bruggen

Organisaties van zevenjaarlijkse feesten steken de koppen samen in Tongeren

Tongeren -

Als voorzitter van het Euregiocomité zevenjaarlijkse feesten ontving het Tongerse Kroningscomité op zaterdag 25 maart afgevaardigden van de comités van de zevenjaarlijkse feesten van Maastricht, Susteren en Hasselt.

Peter Bruggen

Op net geen 100 dagen voor de eerste Kroningszondag van 2 juli 2023 werd een balans opgemaakt van de voorbereidingen. De leden van het Euregiocomité stelden vast dat de Tongenaren klaar zijn om van de 19de editie van de Kroningsfeesten van 2 tot en met 9 juli een groot feest te maken passend in hun Kroningsthema #zoekverbinding.

Hoewel de Heiligdomsvaart van Susteren pas vorig jaar plaatsvond, is het organiserend comité al bezig met voorbereidingen voor de komende feesten in 2028. Maastricht, dat zijn zevenjaarlijkse Heiligdomsvaart viert in 2025, maakte op de vergadering hun nieuwe thema bekend: 'wees een bruggenbouwer'. Het Virga Jesse comité van Hasselt werkt aan drie trajecten in voorbereiding op hun feesten in 2024: de ommegang, de stadsversiering en een communicatieplan. Het thema in Hasselt heeft als titel '(h)echt zijn'. In Aken vindt de komende Heiligdomsvaart plaats van 18 tot 28 juni 2023 onder het thema 'ontdek mij', waarbij men bezoekers en pelgrims uitnodigt om de 700-jarige traditie en spiritualiteit van de Heiligdomsvaart te ontdekken.

In de namiddag bracht het Euregiocomité een bezoek aan de Basiliek en het Teseum. Chris Van Brussel gaf er ook uitleg over de ontsluiting van de basiliektoren.

https://www.kroningsfeesten.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer