“Ik heb die man heel graag gezien, maar psychisch heeft dit veel van mij gevraagd”, sprak het slachtoffer in de Tongerse rechtbank.© Shutterstock

Man riskeert 4 jaar cel voor slagen aan partner: “Ik zal je moeten vermoorden”

Bilzen -

Een man met Italiaanse roots uit Bilzen riskeert 4 jaar cel omdat hij zijn vriendin tijdens een ruzie op het hoofd sloeg. Sinds de feiten heeft de vrouw een wazig zicht. Na de relatiebreuk zou hij haar bedreigd hebben. “Als je naar de politie gaat, zal ik je moeten vermoorden.”

Shauni Deferm

De feiten vonden plaats op 1 september 2020, na een avondje op restaurant samen met de broer van de man. In de auto onderweg naar huis ontstond er een zware ruzie tussen de beklaagde en zijn broer. “Mevrouw was passagier vooraan en probeerde tussen de twee broers te komen. Toen heeft ze van haar partner zelf zware klappen gekregen op haar hoofd en in haar aangezicht”, zo sprak de advocate van het slachtoffer, meester Rachelle Neven. Uiteindelijk zette de man de auto aan de kant en stapte in volle razernij uit. “Hij is als een wilde tekeergegaan, zo stampte hij zelfs tegen het voertuig. Uiteindelijk is mijn cliënte achter het stuur kunnen kruipen en is ze samen met de broer van de beklaagde weggereden om aan het geweld te ontsnappen”, aldus Neven.

Doodsbedreigingen

Na het incident probeerde de vrouw om opnieuw toenadering te zoeken en het bij te leggen. “Ze ging een kijkje nemen aan de woning van haar vriend. Ze probeerde met hem te praten, maar dat lukte niet. Hij heeft zelfs met een keukenmes gedreigd. Toen heeft mijn cliënte de relatie beëindigd.”

Toch stopten de bedreigingen volgens de vrouw niet. “Mijn cliënte had hem een bericht gestuurd dat ze schade had aan haar oog en naar de politie zou gaan. Hij heeft daarop doodsbedreigingen geuit. ‘Als je dat doet, zal ik je moeten vermoorden’, antwoordde hij. Hij zou ook haar huis in brand steken. Mijn cliënte is dus heel bang geweest. Die man wilde vluchten naar Italië, liet hij weten. Hij had dus niets te verliezen.” De man zou volgens Neven ondertussen in Italië wonen.

Letsel aan oog

Volgens de gerechtsdeskundige heeft het slachtoffer 5% blijvende schade door een letsel aan haar oog. In totaal vraagt Neven een schadevergoeding van 13.793 euro. “Het netvlies in haar oog zou in de toekomst nog los kunnen komen, waardoor ze nieuwe ingrepen zal moeten ondergaan. Daarvoor vragen we een voorbehoud”, concludeerde Neven.

De procureur sloot zich aan bij het pleidooi van Neven en vraagt een celstraf van vier jaar en een geldboete van 1.600 euro. “Die man heeft tijdens zijn verhoor toegegeven dat hij haar met de vlakke hand geslagen heeft. Dat komt niet overeen met de verwondingen, dus hij vertelt niet het hele verhaal. Maar dat er geslagen is, betwist hij dus niet.”

Het kostte het slachtoffer heel wat moeite om naar de rechtbank van Tongeren af te zakken. Bijgestaan door slachtofferhulp, kon ze haar verhaal toch vertellen. “Ik ga heel blij zijn wanneer dit achter de rug is. Ik vind dit verschrikkelijk en wil het nooit meer meemaken. Ik heb die man heel graag gezien, maar psychisch heeft dit veel van mij gevraagd. Ik begon zelfs aan mezelf te twijfelen.”

Vonnis volgt op 25 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer