© REUTERS

Nederlands bondscoach Koeman teleurgesteld na magere zege tegen Gibraltar: “Het was een rottige week”

De Nederlandse bondscoach Ronald Koeman deed na de magere 3-0 zege tegen Gibraltar (3-0) geen moeite om zijn onvrede over het spel van zijn elftal te verbergen. “Het was niet goed, ik ben best teleurgesteld”, mopperde Koeman. “Het zal echt beter moeten. We moeten ook fitter worden.”

Maarten DelvauxBron: BELGA

“Dit was echt te weinig. Het was slordig, we waren heel onnauwkeurig. De intentie om een monsterscore neer te zetten, die was er echt wel. Maar de uitvoering was onvoldoende. Weghorst kreeg voorzetten als er vier verdedigers bij hem stonden. We schoten ook veel te weinig op doel.”

Koeman had zich heel iets anders voorgesteld van zijn terugkeer bij Oranje. “Het was een rottige week”, keek hij terug. “Eerst worden er veel spelers ziek. Dan verliezen we ruim van Frankrijk (4-0) en ook nu was het onvoldoende. Het zal snel beter moeten.”

Oranje speelt in juni in eigen land met Kroatië, Spanje en Italië de finaleronde van de Nations League. “Dat zijn tegenstanders van formaat”, beseft Koeman. “Ik zal in de aanloop naar die finaleronde goed naar de invulling van mijn selectie moeten kijken. Het is denk ik ook belangrijk dat we dan compleet zijn.”

Nederland speelde zonder Frenkie de Jong tegen Frankrijk en Gibraltar. “En Gakpo en De Ligt konden geen hele wedstrijd voetballen en Depay raakte geblesseerd, maar het niveau bij ons zal omhoog moeten. Te veel spelers waren onvoldoende.”

Een opvallende statistiek: tegen Gibraltar schoot Nederland 50 keer naar doel en raakte het de bal 101 keer in de vijandige zestien meter. Sinds 2013 deed het nooit beter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer