Jerson Rosa© Twitter Foute Boel

Beruchte Hamse aannemer krijgt 30 maanden cel voor oplichting

Hasselt -

De Hasseltse strafrechter heeft maandag de zaakvoerder van De Makers Bouwbedrijf uit Ham, Jerson Rosa, veroordeeld tot 30 maanden cel voor oplichting. Bij vijf slachtoffers inde de Nederlander een voorschot van in totaal net geen 100.000 euro, maar rondde de werken niet af.

Geert Houben

In Nederland besteedde de tv-zender SBS6 zelfs een reportage aan de 37-jarige Jerson Rosa die van Curaçao afkomstig is. Ook daar maakte hij zijn job niet af, maar ging er wel elke keer met een voorschot vandoor. Bij onze noorderburen heeft de man meerdere spookbedrijfjes met meerdere radeloze klanten tot gevolg.

Enkele jaren geleden streek hij neer in Ham met De Makers Bouwbedrijf. Bij de politie kwamen er vijf klachten binnen bij de politie over oplichting in 2019 en 2020. Onder meer in Heusden-Zolder, Keerbergen, Mol en Mechelen deden ze een beroep op hem voor renovatiewerken. Ook nu weer maakte Jerson Rosa zijn job nooit af. Offertes opstellen, voorschotfacturen presenteren en meerkosten vragen voor niet voorziene werken, lukten dan weer probleemloos. Als de slachtoffers naar een reactie vroegen, bleef het stil. Een klant in Keerbergen lichtte hij zelfs voor 59.000 euro op. Intussen is de zaak in Ham failliet.

Meewerken aan het onderzoek deed de man amper. Nu staat de dader geseind. Bovenop de 30 maanden cel legde de rechtbank hem 4.000 euro boete op. Twee slachtoffers stelden zich burgerlijke partij en kregen in totaal ruim 25.000 euro toegewezen. Of ze ooit dat geld van de Nederlander gaan zien, valt te betwijfelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer