Onze tv-tips: modegoeroes, oorlogsverhalen en een knap debuut

Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.

Kingdom of Dreams

Canvas, di, 22.50u

Een knappe documentaire die het verhaal vertelt van de haute couture van de vroege jaren 90 tot de jaren 2010. Te beginnen bij het debuut van ontwerper John Galliano via Anna Wintour tot de Franse ondernemer Bernard Arnault. Die is volgens de ene een intelligent ondernemer, volgens de ander een gewiekst manipulator die er niet voor terugdeinst zich rijk te maken op de kap van anderen. (tove)

Bound

VTM4, di, 20.35u

Destijds het gitzwarte en vooral kinky debuut van de Wachowski-broers, die ondertussen al jaren als vrouwen door het leven gaan. Met deze visueel indrukwekkende film over het liefje van een maffioso die ontdekt wat ze allemaal mist in haar leven wanneer ze een knappe vrouw ontmoet, werd een stevige visitekaartje afgeleverd. Later maakten ze ook met succes de Matrix-films. (tove)

Fight or flight

NPO3, di, 22.05u

Sahil Amar Aïssa portretteert in elke aflevering twee mensen die heel anders hebben gereageerd op de situatie in hun land. De één vluchtte naar Nederland, de ander bleef achter om verder te strijden. Deze keer gaat het over Irak. Aelaf en Ashraf zijn als kind met hun moeder gevlucht voor IS uit hun geboortestad Mosul. Hun neef Azeez bleef ter plekke achter. Een oorlog, twee verhalen. (tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer