Slager Bjorn Champagne kiest voluit voor vers.© RR

Kozen heeft weer een slager: “Een eigen slagerij en traiteurzaak was altijd al mijn jongensdroom”

Nieuwerkerken -

Sinds eind 2022 zat Kozen zonder slager, nadat Robby Vanbergen zijn gelijknamige slagerij en traiteurzaak sloot. Maar daar is nu verandering in gekomen, want de jonge Bjorn Champagne heeft in hetzelfde pand een nieuwe zaak geopend.

Luc Engelbos

“Ik wist al van jongs af aan dat ik in dit beroep wilde stappen. Zo heb ik in het middelbaar al een opleiding slager en een bijkomende opleiding voor traiteur gevolgd”, zo vertelt Bjorn. “Daarna ben ik bij verschillende slagers aan de slag gegaan. Maar diep vanbinnen kriebelde het al om zelfstandig te beginnen. Ik ben afkomstig van Dormaal, en toen ik nog bij een slager in loondienst werkte, ben ik daarnaast ook al gestart als zelfstandig traiteur in Zoutleeuw. Een eigen zaak had ik niet, dus ik maakte de gerechten thuis en bracht ze dan aan de man via een automaat.”

Nieuwe start

Een bijzondere aanpak, maar eentje die wel aansloeg. Bjorn wilde de zaken daarom graag grootser aanpakken. “Ik had via via vernomen dat Robby in Kozen ging stoppen. Ik had toen een afspraak gemaakt om te kijken of ik materiaal en toestellen kon overnemen om mijn activiteiten te kunnen uitbreiden”, zo blikt Bjorn terug. Maar uiteindelijk draaide het heel anders uit. “Ik hoorde toen van Robby dat de zaak hier erg werd gemist door de klanten, dus dat er echt veel potentieel zat. Verder bleek ook dat we duidelijk dezelfde visie deelden als keurslager: alleen gaan voor de hoogste kwaliteit en alles moet kraakvers zijn. Uiteindelijk hebben we dan een overeenkomst gemaakt om niet alleen het materiaal maar om de hele zaak over te nemen. Robby komt ook bij mij in dienst, zodat hij mij mee op weg kan helpen en we samen recepten op punt kunnen zetten”, vertelt Bjorn. Maar hij stelt ook meteen zijn vroegere klanten uit Zoutleeuw en omstreken gerust: “Alle gerechten die we hier maken, zullen uiteraard verkrijgbaar zijn in deze nieuwe zaak in Kozen, maar ook nog altijd in de vertrouwde automaat in Zoutleeuw.”

Praktische informatie

Keurslager Champagne

Zaakvoerder: Bjorn Champagne

Dorpsstraat 30, 3850 Kozen

Tel. 011 59 22 72

Openingsuren: dagelijks van 9 tot 18 uur, zaterdag van 8.30 tot 17 uur

Gesloten op zondag en maandag

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer