Julian Alaphilippe is woensdag kopman in Dwars door Vlaanderen, zondag is hij dat ongetwijfeld ook in de Ronde.© BELGA

Julian Alaphilippe en Tim Merlier zijn de kopmannen bij Soudal-Quick-Step in Dwars door Vlaanderen

Soudal-Quick-Step heeft maandag zijn zevenkoppige selectie voor Dwars door Vlaanderen bekendgemaakt. Onder meer Julian Alaphilippe en Tim Merlier zullen aan de start verschijnen.

Maarten DelvauxBron: BELGA

De 77ste editie van de Vlaamse kasseiklassieker gaat van Roeselare naar Waregem en omvat in totaal 183,7 kilometer. Met onder meer de Kanarieberg, de Knokteberg en de Nokereberg staan er opnieuw enkele zware beklimmingen op het programma.

Soudal-Quick-Step heeft er tot nu toe een vrij teleurstellend Vlaams voorjaar opzitten en wil komende woensdag dan ook voluit voor de winst gaan. Naast Julian Alaphilippe en Tim Merlier werden ook Davide Ballerini, Casper Pedersen, Jannik Steimle, Bert Van Lerberghe en Stan Van Tricht opgenomen in de selectie.

“We hopen dat Julian hersteld is na zijn problemen in Harelbeke en zijn benen terugvindt om er te staan”, aldus ploegleider Tom Steels. “Davide geeft ook een frisse indruk, terwijl Tim en Bert zondag (in Gent-Wevelgem, red.) een zeer goede wedstrijd reden en voor winst kunnen gaan als de kans zich voordoet. Julian en Tim zijn onze kopmannen voor woensdag en we zullen proberen het maximale uit deze wedstrijd te halen.”

“Ook Ballerini geeft een frisse indruk”

Tom Steels - Ploegleider Soudal-Quick-Step

Vorig jaar was de overwinning in Dwars door Vlaanderen voor Mathieu van der Poel. De laatste Belgische overwinning dateert alweer van 2018. Toen won Yves Lampaert.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer