© rdr

Bezoekers Sevensmolen zien hoe Ovenbuur tarwebrood en vlaai bakt

Bocholt

Nat en heel winderig, het hield de enthousiaste vrijwilligers van Ovenbuur Bocholt en de Sevensmolen niet tegen om tijdens hun eerste open bakdag tarwebrood en Kauliller vlaai te bakken. Stoker van dienst Ludo stookt de steenoven op de juiste temperatuur. Ondertussen gaat Giel aan de slag met het deeg. “Van Vlaamse tarwe van collega bakker Jack. Desem, wat vet, zout en mout en verse gist doen het deeg rijzen”, zegt bakker Giel. “Nadat het deeg is gerezen en gekneed kunnen de broden in de oven worden ‘geschoten’ met een platte schep met een lange steel.” Na een 40-tal minuten is het ambachtelijk brood klaar en gaan de vlaaien de oven in. “Wil je ook eens broodbakken op een ambachtelijke manier? Volg de FB-pagina van Ovenbuur. Daar vind je alle info over onze bakdagen en recepten”, besluit Giel. (rdr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer