Billie en Becky Massey kwalificeerden zich voor de Copa de la Reina.© DBA

Julie Vanloo won afgelopen speeldag met Kyara Linksens en met BLMA Montpellier in de Franse LFB.© BELGA

thumbnail: Billie en Becky Massey kwalificeerden zich voor de Copa de la Reina.
thumbnail: Julie Vanloo won afgelopen speeldag met Kyara Linksens en met BLMA Montpellier in de Franse LFB.

Tweelingzusjes Billie en Becky Massey schitteren voor 8.700 toeschouwers bij Estudiantes Madrid: “Stek op Copa de la Reina is kers op de taart”

De “twins” van de Belgian Cats Billie en Becky Massey kenden een schitterende week. Ze mochten enerzijds 23 kaarsjes uitblazen en vierden anderzijds hun verjaardag met een knalprestatie met Estudiantes Madrid en een stek op de Copa de la Reina, de Spaanse bekerapotheose. “De kers op de taart,” straalde de altijd enthousiaste Becky Massey.

Patrick Ceulemans

Het was eventjes wat zoeken voor Billie en Becky Massey in hun eerste buitenlandse campagne. De Next Gen van het Belgische basketbal schitterde bij de Young Cats en de U16, U18 en U20 jeugdselecties en zijn al enkele jaren vaste waarde bij de Belgian Cats. Billie maakte een EK, WK en de Olympische Spelen mee, Becky was van de partij op het EK 2021 en het WK 2022. Vorige zomer namen ze afscheid van Kangoeroes Mechelen en tekenden allebei een contract bij de Spaanse subtopper Estudiantes Madrid.

Afgelopen speeldag pakte ze uit met een schitterende prestatie. Tegen Avenida Salamanca, een ploeg die uitkomt in de Euroleague en op de tweede plaats staat in de Lega Femenina, lukte Becky Massey (16 punten, 6 rebounds en 3 assists) en was Billie Massey goed voor 10 punten, 9 rebounds en 5 assists. Estudiantes won met 78-72 en dit voor maar liefst 8.700 toeschouwers. De wedstrijd stond in het teken van het 75-jarig bestaan van de club.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Het was een historische avond voor Estudiantes en de zege tegen een topper als Avenida zorgt uiteraard voor de kers op de taart. We zijn tevens geplaatst voor de Copa de la Reina (top-8 Lega Femenina),” straalde Becky Massey. De Copa de la Reina gaat door van 30 maart tot 2 april en in Zaragoza. Estudiantes Madrid neemt het in de kwartfinale tegen Valencia op. Ook collega Cat Serena-Lynn Geldof is geplaatst voor de Copa de la Reina en met Zaragoza. Zij neemt het in eigen stad en in de kwartfinale op tegen Araski. Afgelopen speeldag won Geldof (5 punten, 3 rebounds, 1 assist) trouwens met Zaragoza met 88-46 van Barcelona. Elise Ramette (3 punten, 1 rebound, 2 assists) won met Cadi La Seu met 57-68 van Gernika.

Billie en Becky Massey schitterden afgelopen weekend bij Estudiantes Madrid© BELGA

Belgian Cats schitteren in Frankrijk en ItaliëIn de Franse LFB won Hind Ben Abdelkader (14 punten) met Villeneuve D’Ascq met 79-82 van Flammes. Julie Vanloo (7 punten, 4 rebounds, 8 assists) en Kyara Linskens (10 punten, 4 rebounds) zegevierden met BLMA Montpellier met 70-57 van Bretagne. Morgane Mortant (2 punten) verloor met Hainaut met 61-89 van ASVEL Lyon. In de Italiaanse Serie A1 was er winst voor Antonia Delaere (7 punten, 1 rebound) met Venetië: 57-67 versus San Giovani. Maxuella Lisowa (18 punten, 5 rebounds, 3 assists) pakte ook met een topprestatie uit, maar verloor met Lucca met 68-72 van Faenza.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer