De technische dienst krijgt een nieuwe tractor voor werken in eigen beheer.© Geert Vanloffelt

GEMEENTERAAD. Ook in As heerst verkiezingskoorts: cd&v en N-VA voelen Voluit aan de tand

As
Geert Vanloffelt

Nieuwe tractor voor technische dienst: In het kader van de aankoop van een nieuwe landbouwtractor stelde de technische dienst een bestek op. De uitgave voor die opdracht wordt geraamd op 145.000 euro. De opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. De tractor zal ingezet worden voor de werken in eigen beheer van de groendienst.

Open+-reglement bibliotheek wijzigt: Open+ geeft de mogelijkheid aan geregistreerde gebruikers om toegang te krijgen tot de bibliotheek buiten de bemande openingsuren. Dat kan zowel overdag, ’s avonds als in het weekend. Tijdens de uren van Open+ is er in de bibliotheek geen personeel dat je helpt of begeleidt. Met de wijziging kunnen gebruikers van Open+ nu elke dag van 8 uur tot 22 uur toegang krijgen tot de bibliotheek, in plaats van 10 uur tot 22 uur.

Cd&v en N-VA: Aan de hoeveelheid vragen die de N-VA- en cd&v-fracties stelden aan meerderheidspartij Voluit! kan je afleiden dat ook in As de aanloop naar de verkiezingen is genomen. Cd&v-fractieleider Jan Baeten had onder meer zijn vragen bij de transactie van onroerend goed door de kerkfabriek. In een reactie verduidelijkt burgemeester Seurs dat de kerkfabriek een zelfstandig rechtspersoon is die autonoom over haar goederen beslist. “Het College van Burgemeester en Schepenen kan slechts optreden in het kader van haar administratief toezicht tegen de beslissing van een kerkfabriek indien een gemeentelijk (financieel) belang in het gedrang komt. Het feit dat het schepencollege kennis kreeg van een aanvraag van derden tot het bekomen van een omgevingsvergunning op gronden van de kerkfabriek, is geen aanleiding tot het uitoefenen van administratief toezicht”, aldus Seurs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer