Gewezen Red Lion benoemd als interim-CEO bij Belgische voetbalbond

Manu Leroy neemt voorlopig de taken van Peter Bossaert over als CEO van de Belgische voetbalbond (KBVB). Dat maakte de KBVB maandag bekend. Leroy, de huidige directeur Marketing en Communicatie van de voetbalbond, kreeg de functie van CEO ad interim aangeboden van de door de Raad van Bestuur vorige donderdag samengestelde taskforce. Hij zal beide functies tijdelijk combineren.

Bart Lagae

De nieuwe taskforce bestaat uit voorzitter Paul Van den Bulck, Pascale Van Damme (onafhankelijk bestuurder), Marc van Craen (bestuurder namens Voetbal Vlaanderen), Philippe Godin (bestuurder namens ACFF) en Peter Willems (bestuurder namens de Pro League).

De Raad van Bestuur heeft als prioriteit “de continuïteit verzekeren”, zo klinkt het. ​Het spreekt zijn vertrouwen uit in het directiecomité en onderstreept de wens om het goede werk van de voorbije jaren voort te zetten. Onder Leroy moest de rust terugkeren.

De Belgische voetbalbond maakte vorige donderdag het ontslag van CEO Peter Bossaert bekend. Bossaert lag onder vuur vanwege een loonaanpassing in zijn contract waarbij niet de geijkte procedure zou zijn gevolgd. Zijn contract werd met onmiddellijke ingang beëindigd. De voetbalbond gaf eerder al aan in eerste instantie een CEO ad interim te willen aanstellen. Zo kan in alle rust gezocht worden naar een opvolger van Bossaert op de langere termijn.

© BELGA

De voetbalbond haalde Leroy in 2019 weg bij Telenet om de marketing en communicatie naar een hoger niveau te tillen. Hij kreeg onder meer de taak om de successen van de Rode Duivels om te zetten in lucratievere sponsorcontracten.

Leroy geniet in de sportwereld ook bekendheid als analist en co-commentator bij hockeywedstrijden. De Leuvenaar was zelf zeventien jaar lang hockeydoelman en telt 90 caps als Red Lion. Hij behoorde tot de Belgische selectie op de Olympische Spelen van 2012.