© EPA-EFE

Wout van Aert (die sukkelt met champagne) legt uit waarom hij zege Gent-Wevelgem aan Christophe Laporte schonk: “Makkelijke beslissing”

Geen tweede Gent-Wevelgem voor Wout van Aert. Onze landgenoot liet de zege aan ploegmakker Christophe Laporte. “Een makkelijke beslissing”, aldus de Kempenaar.

Vincent Van Genechten

“Ik denk dat het op zowat 10 kilometer van de eindmeet was voor we eens gingen praten”, legde Van Aert na afloop uit. “We hadden tot dan echt wel moeten vlammen om onze voorsprong bijeen te sprokkelen. We moesten ook wel zeker zijn van onze zaak. Het zou dom geweest zijn te bepalen wie mocht winnen als de kans bestond dat wij nog gingen ingehaald worden. Ik won vrijdag al in Harelbeke. En ik denk ook aan wat nog volgt. Christophe kende een moeilijke start van zijn seizoen. Hij werd ziek. En ik vind hem zo’n fantastische ploegspeler dat het niet moeilijk was om hem de zege te schenken.”

Het is intussen al de derde keer dat Jumbo-Visma op zo’n manier een koers wint. Bijna tot ongeloof van Van Aert.

“Het is een fantastische manier om een grote klassieker als Gent-Wevelgem af te ronden. Om zo samen naar de finish te rijden… Geweldig. En ik kon het ook eigenlijk bijna niet geloven, dat het ons opnieuw lukte. Een paar dagen geleden hadden we het daar (over de E3 van vorig jaar, red.) nog over. We zeiden toen dat zoiets waarschijnlijk niet meer zou lukken, maar nu gebeurt exact hetzelfde. Met de overwinning van vrijdag erbij is het een heel speciale week, dit is iets wat ik niet snel zal vergeten.”

© BELGA

En dat in bijzonder guur weer. “Ik kijk er wel naar uit om een warme douche te nemen en dat warme gevoel terug te krijgen. Dit was wel een zware dag, die wat herstel zal vergen. We hebben echter nog een week tot de Ronde van Vlaanderen, dus die bladzijde zullen we wel moeten kunnen omslaan.”

Opvallend: niet alles lukte zondag. Van Aert was namelijk op de sukkel met zijn champagnefles.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer