© Mark Dreesen

30-jarige Oekraïner zwaargewond na botsing tegen boom in Maaseik

Maaseik -

Een stationwagen is zaterdag even voor middernacht tegen een boom gereden op de Weertersteenweg in Maaseik. De 30-jarige bestuurder zat in het wrak gekneld. Hij raakte zwaargewond.

Mark Dreesen

Het ongeval gebeurde tussen de Gremelsloweg en de Molshofweg in de richting van Kinrooi. Een 30-jarige bestuurder uit Oekraïne haalde met hoge snelheid het voertuig van een getuige in. Na het inhalen raakte hij een verkeersgeleider en knalde tegen een boom. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken.

De brandweer van Maaseik kwam ter plaatse om de chauffeur uit zijn wrak te bevrijden. Het dak werd van de stationwagen geknipt en er moesten heel wat brokstukken van de wagen van de straat opgeraapt worden. De politie van de zone Maasland moest de Weertersteenweg in beide richtingen afsluiten voor alle verkeer.

Door de klap tegen de boom vloog de motor uit de auto. De chauffeur liep zware verwondingen op en werd naar het ziekenhuis gebracht. Rond 1.30 uur werd de Weertersteenweg weer opengesteld voor alle verkeer.

© MMD

© MMD

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer