Schermutselingen tussen manifestanten en agenten bij omstreden waterreservoir in Frankrijk

Rond een omstreden waterreservoir in aanbouw in Frankrijk is het zaterdag tot confrontaties gekomen tussen manifestanten en de ordediensten.

mtmBron: BELGA

In Sainte-Soline, in het departement Deux-Sèvres, waren duizenden mensen samengekomen, ondanks een verbod daarop. De autoriteiten hadden 3.200 gendarmes en agenten gemobiliseerd om de verboden manifestatie te beteugelen. De protesten zijn gericht tegen een project voor waterreservoirs, bedoeld voor de landbouw.

Volgens de prefectuur namen minstens 6.000 mensen deel aan de manifestatie, volgens de organisatoren waren het er 25.000. De autoriteiten meldden dat “minstens een duizendtal” activisten met de ordetroepen op de vuist wilde gaan.

Volgens journalisten van het Franse nieuwsagentschap AFP braken schermutselingen uit bij de werf, tussen de opgetrommelde ordediensten en radicale manifestanten die met projectielen gooiden en vuurwerk afstaken. De agenten en gendarmes reageerden met traangas en het waterkanon.

De situatie in Frankrijk is momenteel erg ontvlambaar, met de protesten tegen de pensioenhervorming die de regering zonder stemming in het parlement heeft doorgedrukt.

© AFP

© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer