© AFP

Duitsland en Europese Commissie leggen geschil over emissievrije voertuigen bij

De Duitse regering heeft met de Europese Commissie een akkoord bereikt in het geschil over een verbod op de verkoop van wagens met een verbrandingsmotor vanaf 2035. Dat hebben beide partijen zaterdag op Twitter laten weten.

mtmBron: BELGA

Het geschil tussen Berlijn en het dagelijks bestuur van de EU spitste zich toe op de vraag of autoproducenten na 2035 nog wagens zouden kunnen maken die op zogenaamde ‘e-fuels’ rijden, een klasse van synthetische brandstoffen.

“We hebben een akkoord bereikt met Duitsland over het toekomstige gebruik van ‘e-fuels’ in wagens”, schreef Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie op Twitter. “We zullen er nu aan werken om de CO2-standaarden voor voertuigen zo snel mogelijk goedgekeurd te krijgen, en de Commissie zal snel de opvolging verzekeren met de noodzakelijke wettelijke stappen.”

De Duitse minister van Transport Volker Wissing schreef dat “voertuigen met verbrandingsmotoren ook na 2035 nieuw kunnen toegelaten worden, als ze uitsluitend CO2-neutrale brandstoffen tanken. Europa blijft technologieneutraal”, luidde het nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer