Truiense chauffeur knalt tegen politiecombi in hartje Hasselt: niemand gewond

Hasselt -

Een 30-jarige Truienaar heeft vrijdagnamiddag een brokkenparcours afgelegd in het centrum van Hasselt. De man had al meerdere voertuigen bijna aangereden toen hij op het Leopoldplein tegen een politieauto knalde. Hij werd meegenomen voor verhoor.

Mireille Maes

Vrijdag rond 14 uur kreeg de politie Limburg Regio Hoofdstad een melding binnen dat er ter hoogte van de Kempische steenweg in Hasselt een bestuurder meerdere voertuigen bijna had aangereden en vermoedelijk onder invloed achter het stuur zat. Ter plaatse aangekomen, reageerde de bestuurder niet op de bevelen van de politieploeg. De ploeg plaatste zich voor het voertuig om het op deze manier vervolgens tot stilstand te dwingen. De bestuurder weigerde te stoppen en reed op het voertuig van de politieploeg in. De bushalte van het Leopoldplein was door de aanrijding een tijdje niet bereikbaar. Niemand raakte gewond.

Gezien de betrokkenheid van de politie Limburg Regio Hoofdstad kwam een ploeg van de lokale politie Kanton Borgloon ter plaatse voor de vaststellingen van het verkeersongeval en verdere afhandeling. De 30-jarige bestuurder uit Sint-Truiden werd door een politieploeg mee naar het politiekantoor in Hasselt genomen voor verdere opvolging door een ploeg van de lokale politie Kanton Borgloon. Of de man onder invloed was, is nog niet bewezen. De pz Kanton Borgloon zal de nodige testen afnemen en opnemen in hun proces-verbaal.  mm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer