© REUTERS

Bezoek van Britse koning Charles aan Frankrijk uitgesteld omwille van grootschalige pensioenprotesten

Het bezoek van de Britse koning Charles III aan Frankrijk wordt uitgesteld wegens de grootschalige pensioenprotesten in het land. Dat meldt het Elysée.

jvhBron: BELGA

De koning zou Frankrijk normaal gezien van zondag tot woensdag bezoeken. Maar “gezien de aankondiging van een nieuwe nationale actiedag” tegen de pensioenen op dinsdag 28 maart, hebben “de Franse en Britse regeringen vanochtend na telefonisch overleg tussen de president van de republiek en de koning” besloten om het bezoek uit te stellen.

LEES OOK. Fransen slikken hervorming niet: “De pensioenjaren tussen je 62ste en je 64ste zijn de mooiste”

Het koninklijk bezoek zal worden verplaatst naar een ander moment, “opdat het zou kunnen plaatsvinden in omstandigheden die overeenstemmen met onze vriendschappelijke betrekkingen”, luidt het in een verklaring. Het Elysée belooft het “zo spoedig mogelijk” opnieuw te plannen.

LEES OOK. Boze betogers steken stadhuis van Bordeaux in brand: “Criminele daad”

In Frankrijk wordt al weken geprotesteerd tegen de pensioenhervorming van de regering. Sinds de centrumrechtse regering van president Emmanuel Macron de omstreden hervorming vorige week buiten het parlement om doordrukte, is het geweld bij de protesten toegenomen.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer