© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Twintiger bedreigt politieploeg nadat die hem betrapt met BMW zonder papieren in Heusden-Zolder

Heusden-Zolder -

De politie Heusden-Zolder heeft donderdagavond een 25-jarige man betrapt met een BMW die niet ingeschreven, niet gekeurd en niet verzekerd was. De man begon de politieploeg daarop te bedreigen en uit te schelden.

Olivier Simons

Rond 20 uur merkte de verkeersploeg dat de man onverantwoord met zijn zwarte BMW 1 aan het rijden was. Ze zagen ook dat de nummerplaat niet bij zijn auto hoorde en ze volgden hem. Op de oprit van zijn woning gingen de agenten over tot een controle. Daardoor ging de 25-jarige jongeman uit Heusden-Zolder, die bekend is bij de politie, volledig door het lint. Hij begon de agenten uit te schelden en te bedreigen. Zijn vader en broer probeerden hem tevergeefs te kalmeren. Ze duwden de twintiger meermaals achteruit omdat hij de agenten dreigde aan te vallen.

De BMW bleek uiteindelijk niet ingeschreven, niet gekeurd en niet verzekerd te zijn. De man had de auto net gekocht, maar had nog niets in orde gebracht. Hij weigerde zowel een alcoholcontrole als een speekseltest voor drugs, waarop zijn rijbewijs meteen werd ingetrokken. Zijn auto werd getakeld omdat die niet verzekerd was. De man heeft vijftien dagen om dat in orde te brengen. Hij moet zich later ook verantwoorden voor de politierechter en hij kreeg bovendien een extra pv omwille van de bedreigingen en het geweld tegen de politiemensen. (siol)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer