© Tom Palmaers

Vijftienjarige gaat met stiefvader drugs halen

Voeren -

Bij de grenscontrole in Moelingen haalde de politie donderdag 22 voertuigen uit het verkeer. De inspecteurs stootten vooral op drugstoeristen en één keer moest de achtervolging ingezet worden.

Phillip Pergens

De politie van Voeren en collega’s van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst controleerden vanaf donderdag in de late namiddag de grensovergang in Moelingen. De twee Belgische politiezones en hun Nederlandse tegenhangers organiseerden de grootschalige controle in het kader van het internationale actieplan om de grenscriminaliteit te bestrijden.

Om de grensovergang te controleren zetten ze gemengde patrouilles in. “Dat betekent dat we een Belgische en Nederlandse collega samen in één politiewagen zetten”, zegt Bjorn Leesen van de politie Voeren. “Zo kunnen we aan weerszijden van de landsgrens controles uitvoeren en verhinderen we dat verdachten snel de grens willen oversteken om zich aan de politie te onttrekken.”

FlixBus

In totaal werden 22 voertuigen en 32 personen aan een controle onderworpen. De inspecteurs haalden ook één FlixBus (intercity Amsterdam-Luxemburg) met vijftig inzittenden uit het verkeer. Daar zat een vrouw (20) uit Frankrijk in. Zij had 10 gram cannabis op zak moest een onmiddellijke inning van 75 euro betalen. In de passagiersruimte troffen de agenten nog meer softdrugs aan, maar niemand van de passagiers wist er iets van. De drugs werden in beslag genomen.

Voorts was er een 41-jarige bestuurder uit Luik die met een deelauto uit de regio Luik rondreed. Hij testte positief op het gebruik van cannabis en stond geseind omwille van enkele openstaande rijverboden. Hem wacht een resem boetes en een nieuw rijverbod. Voorts verbrak de verhuurmaatschappij van de deelauto het contract met de man, omdat hij strafbare feiten pleegde en omdat de auto zich buiten het afgebakende rijverbod bevond. De veertiger had zijn stiefzoon (15) bij. Die had cannabis op zak, en deze werd in beslag genomen.

Achtervolging

Tot slot moest de politie een twintigjarige uit het Waalse Ans achtervolgen. De jongeman had het stopteken van de politie genegeerd en vluchtte via de snelweg richting Luik. Tijdens de achtervolging werden snelheden tot 160 km/u genoteerd. na de interceptie vonden de agenten gebruikershoeveelheden wiet in de auto. De bestuurder speelde zijn rijbewijs meteen voor twee weken kwijt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer