© Isosport

OVERZICHT. Cuesta en Munoz spelen gelijk met Colombia, Schmidt in doel bij Japan

In de race naar de Afrika Cup 2024 heeft Ghana met een doelpunt van Semenyo in de 96ste minuut afstand genomen van Angola: 1-0. De Black Stars nemen daardoor de leiding in hun kwalificatiepoule. Maandag volgt de return. Joseph Paintsil kwam in de 69ste minuut van de bank.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Ally Samatta won met Tanzania zijn kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup. Op bezoek bij Oeganda werd het 0-1, de Genk-spits speelde de volledige wedstrijd. In de slotminuten viel ploegmaat Kelvin John nog in.

Minder goed verging het Slovaak Patrik Hrosovsky. Die zag vanaf de bank hoe zijn landgenoten in de openingsmatch voor EK-kwalificatie bleven steken op 0-0 tegen Luxemburg. Aziz Ouattara won met de U23 van Ivoorkust een oefeninterland tegen Marokko. De eindstand was 3-2. De Genkie startte in de basis. Mike Penders stond dan weer in doel bij de Belgische U18, dat het met 0-3 haalde van Engeland.

Noord- en Zuid-Amerikaanse Genkies

Ook Gerardo Arteaga mocht vieren. Hij speelde 90 minuten voor Mexico en won met 0-2 van Suriname, in een wedstrijdje om de Nations League voor Noord- en Centraal-Amerikaanse landen. Verder stond Angelo Preciado in de basis bij Ecuador, dat een vriendschappelijke wedstrijd tegen Australië met 3-1 verloor. Preciado werd na 68 minuten vervangen.

De Genkse Colombianen Carlos Cuesta en Daniel Munoz startten allebei in de basis voor de oefeninterland tegen Zuid-Korea. Ze speelden beiden de volledige wedstrijd, maar kwamen niet verder dan een 2-2-gelijkspel.

STVV

Bij Japan stond Kanarie Daniel Schmidt in doel voor de oefeninterland tegen Uruguay, die op 1-1 eindigde. Ook in de basis: ex-STVV’ers Wataru Endo en Daichi Kamada. In de absolute slotfase mocht Truiense rechtsachter Daiki Hashioka nog invallen, ex-Genkie Junya Ito kreeg een halfuur. Mory Konaté mocht dan weer vanaf de 68ste minuut meedoen bij Guinee, dat zijn kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup met 2-0 won van Ethiopië.

Standard

William Balikwisha (23) heeft zijn debuut bij de Congolese nationale ploeg gevierd met een 3-1 overwinning tegen Mauretanië. De middenvelder van Standard mocht halfweg de tweede helft invallen en liet zich opmerken met zijn technische vaardigheid. Zijn ploegmaat bij Standard Bope Bokadi speelde de volledige wedstrijd. Théo Bongonda (ex-Genk) bleef 90 minuten op de bank. De Congolezen blijven vierde en laatste in hun groep, maar maken door de overwinning wel weer kans op kwalificatie voor de Afrika Cup in 2024. Maandag wordt de terugmatch in Mauretanië gespeeld.

Michel-Ange, de jongere broer van William, speelt vanavond met de Belgische U21 tegen Tsjechië. De flankaanvaller van Antwerp heeft naar eigen zeggen nog geen keuze gemaakt voor welk land hij later wil uitkomen. “Ik laat het in de handen van God”, zei hij eerder deze week. (rco, johe, thst)

Aangeboden door onze partners