Serge Crevecoeur maakt volgend seizoen een comeback in de hoofstad.© kms

Serge Crevecoeur wordt opnieuw coach en general manager van Brussels

Serge Crevecoeur wordt volgend seizoen de nieuwe coach en general manager van Brussels. Na deze campagne volgt hij dus Jean-Marc Jaumin als coach op. Nikkel Kebsi besliste enkele maanden geleden al dat hij stopte als general manager bij de club uit de hoofdstad.

Patrick Ceulemans

De 51-jarige Serge Crevecoeur promoveerde in 2013 met Brussels naar de eerste klasse. Hij combineerde bij de club de functie van coach en general manager en zette dus alle sportieve lijnen uit. Hij bereikte in het seizoen 2016-2017 de finale van de play-offs die met 3-1 werd verloren van Oostende.

De Brusselse coach, die intussen met Roel Moors assistent van bondscoach Eddy Casteels bij de Belgian Lions was geworden, ging op zoek naar een buitenlandse uitdaging. Hij werd coach in de Franse Pro A bij Gravelines, Pau-Orthez en Le Portel. Dat werd echter geen succes. De voorbije maanden was hij officieus consultent bij Castors Braine. Oude liefde roest blijkbaar niet en Serge Crevecoeur kwam opnieuw tot een vergelijk met Brussels. Vanaf volgend seizoen neemt hij terug de sportieve leiding als coach en general manager bij Brussels Basket waar.

Voor Jean-Marc Jaumin is er na twee seizoenen dus geen plaats meer bij de Brussels club. Brussels staat momenteel in Elite Silver op de zevende stek. In de Belgische Domestic League noteerde het een 4 op 18.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer