© AP

WHO waarschuwt voor ‘fake news’ na tweet Musk over pandemieverdrag

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beschuldigde Elon Musk, zonder hem bij naam te noemen, donderdag van het verspreiden van “nepnieuws”. Aanleiding was een tweet van de multimiljardair waarin hij landen opriep om “geen autoriteit af te staan” in het kader van een voorgestelde internationale overeenkomst rond de bestrijding van pandemieën.

Bron: BELGA

De bewering dat de overeenkomst tot meer macht van de WHO zal leiden is vals, aldus topman Tedros Adhanom Ghebreyesus tijdens een persbriefing in Genève. “Dit is fake news, het zijn de landen die zullen beslissen wat er in de overeenkomst staat. Als een politicus, zakenman of iemand anders in verwarring is over wat de overeenkomst wel of niet is, willen we dat graag bespreken of uitleggen.”

De lidstaten begonnen eind februari te onderhandelen over een ontwerpovereenkomst van een pandemieverdrag. Het doel, dat volgens sommigen onhaalbaar is, is dat het in mei 2024 door de Wereldgezondheidsvergadering wordt uitgevoerd. 

De WHO heeft zich in het verleden ook al boos gemaakt over uitspraken van Elon Musk. Die trekt volgens de organisatie de activiteiten en het onderzoek van wetenschappers in twijfel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer