© BELGA

Pfeiffer Georgi komt solo aan in Brugge-De Panne en boekt grootste zege in haar carrière, Shari Bossuyt valt naast het podium

Pfeiffer Georgi (22) heeft de Classic Brugge - De Panne op haar naam geschreven. De Britse van Team DSM reed tijdens de laatste passage in de Moeren op kousenvoeten weg uit een kopgroep van tien. Georgi boekte zo de grootste zege in haar carrière. Elisa Balsamo en Lorena Wiebes vervolledigden het podium. Shari Bossuyt moest vrede nemen met een vijfde plaats.

Valerie Van Avermaet

  Al vroeg in de koers werd het peloton opgeschrikt door een grote valpartij. Verschillende rensters belandden in de gracht, waarop de organisatie besliste om de koers even stil te leggen. In tiental minuten later trok het peloton zich opnieuw op gang, maar de ene valpartij bleef de andere opvolgen.

  De wind hield dan ook stevig huis in en rond de Moeren. Verschillende keren brak het peloton daardoor in stukken, maar telkens kwam het opnieuw samen. Op 53 kilometer van de meet reden tien rensters dan toch definitief weg. Elisa Balsamo, Lorena Wiebes, Alice Barnes, Pfeiffer Georgi, Megan Jastrab, Amalie Dideriksen, Maike van der Duin, Christina Schweinberger en onze landgenotes Shari Bossuyt en Julie De Wilden maakten onderling uit wie de sterkste was.

  Uiteindelijk was het Pfeiffer Georgi die aan het langste eind trok na een sterke aanval tijdens de laatste passage in de Moeren. Ze reed solo over de streep en boekte zo de grootste zege in haar carrière. Een bekroning voor haar sterke seizoen tot nu toe, met ook al een 9de plaats in de Strade Bianche en een vijfde plek in de Omloop het Nieuwsblad.

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  De sprint om de tweede plaats.© BELGA

  Georgi na zege in De Panne: “Dit komt vrij onverwacht”

  “Dit is mijn eerste zege in de WorldTour en die komt vrij onverwacht”, meldde Georgi. “We waren met de ploeg naar deze wedstrijd afgezakt om redelijk aanvallend te rijden. Dat gebeurde ook. Ik kon onze ploegprestatie afronden met een overwinning. Wij kleurden de finale met twee rensters in een kopgroep van oorspronkelijk tien, want ook Megan Jastrab was mee.”

  De passage op de Moeren bleek andermaal van cruciaal belang. “Iedereen weet onderhand wel waar het kan breken in het peloton. Wij lieten ons alvast niet verrassen, integendeel. We namen daar zelf het juiste initiatief door de snelheid met een ruk op te trekken”, stelde Georgi.

  Bij de tweede passage spatte de kopgroep uiteen. Met Balsamo en Wiebes zaten wel nog twee heel snelle rensters voorin. “Het was niet slim om met hen naar de meet te rijden. Ik sprak af met teamgenote Jastrab om elk om beurt te gaan aanvallen. Ikzelf ging met nog 7 kilometer te rijden mijn kans. Ik kreeg ongelooflijk veel aanmoedigingen vanuit de volgwagen en kon het uitzingen tot de finish, ook al deden de benen op het einde heel veel pijn. Of mijn favorietenstatus voor Gent-Wevelgem nu wat meer glans krijgt? Dat zou ik zo niet zeggen. Wij hebben zondag ook nog Charlotte Kool. Afwachten hoe de koers naar Wevelgem verloopt”, lachte Georgi.

  Aangeboden door onze partners
  Aangeboden door onze partners

  Lees meer