“Roeselare en Maaseik gaan onder elkaar uitmaken wie de landskampioen wordt en wij gaan ons toeleggen op een rechtstreeks Europese ticket”, schetst Vandecaveye het doel van Caruur Gent in de play-offs.© Nic Declercq

Volleybal Lotto Volley League (Champion play-off) Knack Roeselare - Caruur Gent: 3-0

Logische nederlaag van Caruur Gent in Roeselare: “Een voltallig Knack is te sterk voor ons”

Gent -

Caruur Gent is zijn maximum kwijt. Na drie overwinningen op rij moesten de mannen van Jan Van Huffel woensdag hun meerdere erkennen in meervoudig landskampioen Roeselare. De kroniek van een aangekondigde nederlaag, vroegen we ons af.

Dirk Van Bruysel

“Vooraf hebben we inderdaad gezegd dat zelfs Roeselare B een ploeg is die kampioen kan spelen, maar woensdag zat er misschien toch iets meer in. De West-Vlamingen startten in hun sterkste opstelling, maar ze speelden niet hun beste partij. Spijtig dat ook wij niet top waren”, zegt Gilles Vandecaveye. “Zowel in de tweede als derde set hadden we kunnen winnen. Dat dit niet gebeurde, is misschien wel de sterkte van Roeselare, dat in moneytime toch nog altijd een versnelling hoger kan schakelen. Dat Roeselare de vorige match in Maaseik verloor, speelde zeker in ons nadeel. Anders hadden de West-Vlamingen misschien enkele pionnen laten rusten, maar een Roeselare met zijn sterkste ploeg tussen de lijnen is echt wel te sterk voor ons. Het is niet voor niets een Europese finalist.”

Hergroepering in het klassement

Erg veel tijd om stil te blijven staan bij deze nederlaag hebben ze niet bij Caruur Gent. Zaterdag volgt immers al een thuiswedstrijd tegen Maaseik. “Roeselare en Maaseik gaan onder elkaar uitmaken wie de landskampioen wordt en wij gaan ons toeleggen op een rechtstreeks Europese ticket”, schetst Vandecaveye het doel van Caruur Gent in de play-offs. “Wat dat betreft was het woensdag niet goed dat Lindemans Aalst Haasrode Leuven kon kloppen. Ik had de kloof met Aalst liever nog wat groter zien worden. Zo lang we zelf ons ding doen, is er geen vuiltje aan de lucht. Feit is natuurlijk dat we zaterdag tegen Maaseik iets zouden moeten kunnen pakken. Op zich geen probleem als onze concurrenten ook geen punten pakken tegen de grote twee, maar wellicht zullen we na dit weekend toch een kleine hergroepering in het klassement krijgen. In die optiek is het belangrijk om zelf punten trachten te sprokkelen. Of dat straks tegen Maaseik gaat lukken zoals op de openingsspeeldag van de reguliere competitie is zeer de vraag. Maaseik staat nu aan de leiding en zal deze positie graag nog een tijdje vasthouden. Maar dat ook wij gemotiveerd zijn om punten te sprokkelen is een feit.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer