Aangeboden door JOBAT

4 (en meer) redenen om naar de Jobbeurs Hasselt te komen

Op donderdag 30 maart 2023 in de namiddag organiseert Jobat in de Trixxo Arena in Hasselt een jobbeurs. We polsten bij standhouders wat zo’n jobbeurs je allemaal kan bijbrengen. En dat is meer dan je misschien zou denken.

William VisterinBron: Jobat.be

1. Werkgevers & jezelf leren kennen

“Persoonlijke ontmoetingen zijn voor ons belangrijk”, vertelt Anita Vos van het Wit-Gele Kruis in Limburg, dat regelmatig aanwezig is op jobbeurzen. “Mensen hebben niet altijd een goed beeld van wat een job bij het Wit-Gele Kruis inhoudt. Ze kennen ons van onze auto’s in het straatbeeld, maar vaak blijft het daarbij. We kunnen hen dan vertellen over de sector en kijken of het iets voor hen is”, oppert Vos.

Wit-Gele Kruis is een van de vele standhouders die present geven in Hasselt. Ook onder meer Virga Jesse Ziekenhuis, ZOL, Bright Plus, TeamOne, Comfort Energy Group, Cordeel Group, Puratos, ALRO, Atlas Copco, PlastIQ, Start-People, Vivaldis, Konings, Noorderhart, Scania, Aldi en Asap zijn van de partij.

“Zo’n jobbeurs draagt zeker bij tot naamsbekendheid. En het persoonlijk contact met de kandidaten is absoluut een meerwaarde”, vertelt Ona Dols van de Belgische energieverdeler Comfort Energy Group, die in Hasselt voor het eerst deelneemt aan een jobbeurs van Jobat.

2. Je loon & voordelen berekenen

De jobbeurs Hasselt is bedoeld voor iedereen die wil werken in de regio Hasselt of Limburg in het algemeen. Of voor kandidaten die op zoek zijn naar een job bij een grote (inter)nationale onderneming, maar dus ook lokaal.

Een opvallend initiatief in dit kader is dat van de Stad Hasselt. Zij zullen, intussen al voor de derde keer, op de beursvloer een jobeiland optuigen, bedoeld voor lokale bedrijven met deelnemers als C-Group, Autoglass Clinic, MyCSN, Uhasselt, Mobile Vikings, Yontec en Oresto Food Partners.

“Voor de stad Hasselt is het een ideale opportuniteit om Hasseltse ondernemingen te ondersteunen bij het invullen van hun openstaande vacatures. Het zijn bedrijven die je niet vaak op grote jobbeurzen tegenkomt. Ze bieden jobs aan in onze eigen stad, wat een extra motivatie kan betekenen voor lokale werkzoekenden”, zegt Rik Dehollogne, schepen van Economie en Werk in Hasselt, die het Hasseltse jobeiland mee op de rails heeft gezet.

Werkgevers stellen zich op zo’n jobbeurs graag voor en nemen de tijd om in de cijfers te duiken. “Wij doen op onze stand bijvoorbeeld ook loonsimulaties en checken op welke extralegale voordelen je als kandidaat kan rekenen”, vertelt Anita Vos van het Wit-Gele Kruis in Limburg.

“Allemaal zaken die minder eenvoudig zijn toe te lichten via een website”, stelt Vos, die voorts onder meer ruimte voor eigen initiatief en werken in een warme thuisomgeving als argumenten aanhaalt voor haar organisatie.

Gelukkig met wat jij verdient?

3. CV’s opladen & solliciteren

Geen jobbeurs zonder jobs, en die gaan alle kanten uit: van zorg, techniek en logistiek tot administratie, finance, retail en customer service. Bij het Wit-Gele Kruis zijn ze bijvoorbeeld op zoek naar verpleegkundigen, zorgkundigen, verzorgenden, administratief bedienden en logistiek medewerkers.

“Bij ons gaat het onder meer om chauffeurs met C-rijbewijs, dispatchers, credit controllers, administratieve bediendes en garagisten/mekaniekers”, vertelt Ona Dols van Comfort Energy Group.

Wil je tijdens de beurs makkelijk je cv kunnen voorleggen aan de deelnemende bedrijven? “Dat kan erg vlot, door je cv op voorhand toe te voegen in Mijn Jobat”, legt Karen Bulterys, event marketeer bij Jobat, uit.

“Op je toegangsbewijs voor de beurs zal een persoonlijke code staan. Als je je cv op Mijn Jobat plaatst of updatet, dan kunnen de aanwezige recruiters je cv snel opvragen aan de hand van die persoonlijke code.”

Update of upload je cv

4. Carrièreadvies & extra’s

Dat was het dan? Toch niet. Er zijn namelijk ook stands zonder concrete jobs of werkgevers, die op hun manier allemaal meerwaarde geven. “Zo hebben we deze editie maar liefst 4 job coaches ter beschikking die je gratis inzicht kunnen geven in je talenten en drijfveren”, aldus Karen Bulterys.

Daarnaast kan ook arbeidsbemiddelaar VDAB niet ontbreken voor coaching en carrièreadvies. Een fotograaf is beschikbaar voor het maken van portretfoto’s om te gebruiken op je cv. En last but not least: Luc Motmans, coach en massagetherapeut, zorgt voor ontspannende massages.

Jobbeurs Hasselt 2023

Jobbeurs Hasselt

Bron: Jobat.be