© Pro Shots/Sipa USA

Kipcurry zorgt voor onrust bij Oranje: vijf spelers slachtoffer van infectie, onder wie Anderlecht-doelman Bart Verbruggen

Geen Bart Verbruggen in doel bij het Nederlands elftal tegen Frankrijk. De Anderlecht-doelman maakte voor het eerst deel uit van de Oranje-selectie, maar is samen met nog vier andere spelers ziek uitgevallen. In een persbericht maakt de KNVB melding van een virusinfectie, maar volgens betrokkenen is zo goed als zeker sprake van een voedselinfectie.

Mike Verweij en Valentijn Driessen

Het is geen geheim dat er door de spelers van het Nederlands elftal, dat vrijdagavond de EK-kwalificatiereeks in en tegen Frankrijk aftrapt, al veel langer wordt geklaagd over het eten dat zij in hotel Woudschoten in Zeist krijgen voorgeschoteld. Direct na het avondmaal op woensdag kreeg een aantal spelers last van zijn maag. De volgende ochtend waren Botman, Gakpo, De Ligt, Veerman en Verbruggen nog zo aan het overgeven dat hun meespelen tegen Frankrijk (vrijdag) en Gibraltar (maandag) onmogelijk bleek. Zij werden door Ronald Koeman naar huis gestuurd.

Dat vijf spelers wél en de overige internationals niet ziek werden, lijkt vreemd, maar is dat niet. Niet iedereen heeft kipcurry gegeten. Bovendien hangt het van iemands weerstand af hoe bevattelijk hij of zij voor de bacterie is.

Om 16.30 uur geeft de bondscoach in het Stade de France een persconferentie, waarbij het ongetwijfeld niet alleen over de Haantjes (Frankrijk), maar ook over de kip zal gaan.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer