© AFP

Ineos-oprichter Jim Ratcliffe en Sjeik Jassim brengen verbeterd bod uit op Manchester United

Sir Jim Ratcliffe en Sjeik Jassim bin Hamad Al Thani van Qatar hebben elk een tweede, verbeterd bod uitgebracht op Manchester United. Dat meldt het persbureau PA woensdagavond.

raheBron: BELGA

Ratcliffe, oprichter van het Britse chemieconcern Ineos, en Sjeik Jassim, de voorzitter van de Qatar Islamic Bank en de zoon van een voormalige premier van Qatar, zijn de enige bieders die hun intenties voor een volledige overname openbaar hebben gemaakt. Een onmiddellijke verderzetting van de transactie wordt niet verwacht omdat de volgende stappen aan de verkoper zijn, maar de groep rond Sjeik Jassim gelooft dat zij het beste bod heeft uitgebracht voor de club, de fans en de lokale gemeenschap.

Volgens PA was de deadline voor partijen om een tweede bod op de club uit te brengen vastgesteld op woensdag 21 uur (lokale Britse tijd) en zijn er acht verschillende potentiële investeerders. Een eerste biedingsronde vond vorige maand plaats.

De Amerikaanse familie Glazer is sinds mei 2005 eigenaar van Manchester United. In november 2022 maakte ze bekend een verkoop te overwegen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer