© RR

Sportplein Alverberg helemaal vernieuwd

Hasselt -

Het kunstgras sportpleintje aan de Alverberg in de Heilig-Hartwijk is na renovatiewerken weer helemaal klaar om op te ravotten. “Het is niet enkel een bijzonder groot en publiek toegankelijk terreintje van 28 bij 40 meter, je kan er ook nog eens verschillende sportdisciplines beoefenen, zoals voetbal, handbal en basketbal”, zegt sportschepen Habib El Ouakili (RoodGroen+).

Het publieke pleintje wordt wekelijks gebruikt door de verschillende lokale jeugdverenigingen, zoals Arktos, Habbekrats en Scouts SMAF. Maar ook individuele jongeren en zelfs sportclubs maken er geregeld gebruik van, vandaar de slijtage en de hoge nood aan vernieuwing.”

Nieuw kunstgras

“Het kunstgras is volledig hersteld, net zoals de ballenvangers. Daarnaast werden ook nieuwe voetbaldoelen geïnstalleerd en zijn er nu zitplaatsen. Ook het terugkerende probleem van de waterlast is opgelost en er is een drukknop om de verlichting te ontsteken. Die verlichting valt samen met de straatverlichting uit, zodat die niet onnodig blijft branden.”

“Onze jongeren zijn enorm tevreden met het kunstgras”, zegt Youssef Hoja van Arktos. “Het pleintje geeft jongeren kansen om hun sportieve vaardigheden te verbeteren en nieuwe vrienden te leren kennen.”

(dj)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer