Archiefbeeld uit de wedstrijd tegen OHL.© Dick Demey

Club Brugge 0 Genk Ladies 2 Play-Off 1 Super League

Genk Ladies start met zes op zes aan play-off 1 na knappe zege in Brugge

Na de stuntzege tegen OH Leuven, heeft KRC Genk Ladies ook de drie punten gepakt in haar tweede wedstrijd in de play-offs. De verre midweektrip naar Brugge werd afgesloten met een knappe 0-2-zege.

Lars Aussems

Een belangrijke overwinning voor de ijzersterke Genk Ladies met het oog op plek drie. Op eigen veld moest Club Brugge het onderspit delven tegen de Limburgse underdog, blauw-zwart kwam er dinsdagavond eigenlijk nooit echt aan te pas.

Nochtans moesten de Genkies al vroeg verder zonder speerpunt Lisa Petry. De Tongerse belandde tegen de omheining na een duw en werd met een diepe snijwonde afgevoerd naar het ziekenhuis. Zij mist de thuismatch van komende vrijdag tegen AA Gent. Na de blessurebehandeling van Petry, leken we af te stevenen op een brilscore bij de rust. Tot een strafschopfase op het einde van de eerste helft opschudding veroorzaakte. De Bondt vond Wielockx, die werd neergehaald door de thuisgoalie. De ref legde de bal op de stip, Vandersanden zette de elfmeter feilloos om: 0-1.

Na rust nam Genk, zonder Gielen (ziek), het heft volledig in handen. Een assist van Vanzeir werd meteen prima afgewerkt door Duijsters: 0-2, een droomscenario. Club kon KRC ook nadien nooit echt bedreigen. Genk kreeg wel nog enkele kansen via Wielockx, Vanaenrode (lat) en Vandersanden (naast), maar het behield gemakkelijk de controle en stapte met drie deugddoende punten de bus op richting Limburg.

Genk: van Seijst, Vandelbo, Camps, De Bondt, Vanaenrode, Pauwels, Martin, Vandersanden, Vanzeir (90’ Kersten), Wielockx (84’ De Meester), Petry (12’ Duijsters).

Goals: 36’ Vandersanden (penalty) 0-1, 47’ Duijsters 0-2.

Gele kaarten: 75’Matavkova.

Aangeboden door onze partners