De gelekte foto van de iPhone 15 Pro.© TikTok / @chenwen1987

iPhone 15 Pro wordt misschien wel eerste iPhone ooit zonder fysieke drukknoppen

Volgens schijnbaar gelekte foto’s die op Tiktok en Twitter gedeeld worden, zullen de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max een volledig nieuwe feature hebben voor het volume en het dempen van de beltoon. Daarmee zou de smartphone de eerste iPhone ooit kunnen worden zonder knoppen die fysiek ingeduwd moeten worden.

Janne EijckmansBron: Daily Mail, MacRumors

De beelden tonen dat de iPhone 15 Pro-modellen geen twee aparte volumeknoppen meer hebben. Het volume zou aan de hand van één lange knop zowel luider als zachter gezet kunnen worden. Ook de schakelaar om de beltoon te dempen, die iPhone kenmerkt sinds de eerste versie in 2007, zou verdwijnen en vervangen worden.

Volgens de geruchten zal je beide nieuwe ‘knoppen’ echter niet meer daadwerkelijk kunnen indrukken. Ze creëren slechts een gevoel van beweging door middel van haptische feedback, zoals ook het geval is bij de homeknop van de iPhone 8 en de laatste iPhone SE.

Vermoedelijk zal Apple de volledige iPhone 15-reeks naar goede gewoonte in september voorstellen. Er wordt verwacht dat de gewone iPhone 15 en iPhone 15 Plus (in tegenstelling dus tot de Pro-versie) wel nog de originele volume- en dempknoppen hebben.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer