© REUTERS

Hij is nu écht het enige haantje op het erf van Les Bleus: Kylian Mbappé (24) gepromoveerd tot nieuwe kapitein van Frankrijk

Kylian Mbappé is door bondscoach Didier Deschamps benoemd tot aanvoerder van de Franse nationale ploeg. De aanvaller van Paris Saint-Germain neemt die rol over van doelman Hugo Lloris, die na het WK in Qatar is gestopt bij de nationale ploeg.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De 24-jarige Mbappé, die 36 keer scoorde in 66 interlands, zou het aanvoerderschap maandag hebben geaccepteerd na een gesprek met Deschamps. Atlético-spits Antoine Griezmann zou zijn gepromoveerd tot vicekapitein, in de plaats van Raphaël Varane, die na het WK ook afscheid nam van Les Bleus.

“Kylian heeft alles om deze rol op zich te nemen. Op het veld en ernaast. Hij is een sleutelspeler binnen de ploeg”, aldus de bondscoach, die wel met geruchten te kampen heeft dat Griezmann door deze beslissing zou willen kappen met Les Bleus wegens zwaar teleurgesteld. Daarom zou Mbappé, volgens L’Equipe, een gesprek gehad hebben met zijn ploegmaat. Kwestie van de boel te ontmijnen.

Vrijdag neemt vicewereldkampioen Frankrijk het in zijn eerste EK-kwalificatiewedstrijd in het Stade de France op tegen Nederland. Volgende week maandag volgt een uitduel in Ierland.

© AFP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer