Pierke (68) werkt al 50 jaar in hetzelfde bedrijf.© Karel Hemerijckx

Pierke (68) werkt al 50 jaar in hetzelfde bedrijf, binnenkort zet hij zijn 1.000ste gsm-mast

Houthalen-Helchteren -

Precies 50 jaar geleden trok Pierre ‘Pierke’ Witters de schoolpoort achter zich dicht om meteen aan het werk te gaan. In maart 1973 startte hij bij De Smeed, zoals de firma Dilien Metaalwerken in die tijd werd genoemd. Hij maakte en monteerde er niet alleen een massa ramen en deuren, hij hielp ook met het plaatsen van bijna 1.000 gsm-masten.

“Vandaag ben ik vooral actief in aluminium schrijnwerk: opmetingen doen, herstellingen uitvoeren,...”, vertelt Pierke, die in zijn lange carrière vanuit drie verschillende bedrijfslocaties heeft gewerkt. “We zijn gestart in Helchteren, maar onze locatie werd al snel te klein en dus verhuisden we naar Houthalen, naast de voormalige gebouwen van de Kempische Steenkoolmijnen. Toen de gemeente ons in 2000 onteigende voor de bouw van het NAC, trokken we naar onze huidige locatie op Centrum Zuid.”

Pierke was betrokken bij talloze projecten, waaronder het sterrenkundegebouw voor de Leuvense universiteit op het eiland La Palma. “Eind jaren tachtig sleepte het bedrijf een groot contract in de wacht: de bouw van pylonen voor de RTT, wat later RTT Belgacom en Proximus werd”, vertelt Pierke. “Met de toename van mobiele telefonie moest het hele land voorzien worden van pylonen. Ik heb ondertussen bijna 1.000 masten geplaatst over heel België. En na 50 jaar in dienst speel ik eindelijk een thuismatch: op het terrein van Dilien zullen wij nog voor de zomer een pyloon, mijn 1000ste, plaatsen. In al die masten moest ik naar boven klimmen, tot op hoogtes van 50 meter, maar dat laat ik nu aan mijn collega’s over.” (lacht)

Pierre Witters (midden) aan het werk bij de plaatsing van een pyloon.© rr

Vakman

Vorige week vormde het personeel van Dilien een erehaag voor hun trouwe collega. Baas Pierre Dilien prijst de toewijding van Witters. “Ik ben trots dat ik hier in een erehaag voor Pierke mag staan. We hebben samen sterk werk verzet, veel gevloekt, maar ook hard gelachen en genoten van onze realisaties. Het hele team is blij met zo’n vakman, iedereen leert nog van hem. Het was ook een mooi moment om stil te staan bij de vele successen die Metaalwerken Dilien door de jaren heen heeft geboekt en om vooruit te kijken naar een toekomst vol nieuwe uitdagingen. We kijken uit naar de festiviteiten.”

“Het is inderdaad niet alleen mijn jubileumjaar”, aldus Pierke. “De baas heeft precies 50 jaar geleden de zaak van zijn vader overgenomen en samen met zijn vrouw Marie-Josee uitgebouwd tot het Dilien van vandaag. En daarbovenop vieren ze dit jaar hun 50ste huwelijksverjaardag. Doorheen de jaren is er ook veel gewijzigd. Zo zijn de drie dochters en twee schoonzonen ook in het bedrijf actief, het blijft een familiebedrijf in hart en ziel. Er staan dus heel wat festiviteiten op de agenda in 2023”, lacht Pierre.

Ondanks zijn officieel pensioen in 2017 is Witters nog steeds betrokken bij het bedrijf, twee dagen per week. “Zolang mijn auto het niet volledig opgeeft en mijn gezondheid het toelaat, kom ik met veel plezier nog werken”, zegt hij. “Het doet nog altijd deugd bij klanten aan te komen als er een tasje koffie met gebak klaar staat.”

© Karel Hemerijckx

(zb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer