Familie gedode Massimo De Luca vecht vijf jaar cel voor cassatie aan.© KH / RR / TVL

Familie gedode Massimo De Luca vecht vijf jaar cel voor cassatie aan

Maasmechelen -

De familie van Massimo De Luca trekt naar het Hof van Cassatie om de veroordeling tot vijf jaar cel voor Andreo Carollo aan te vechten. Die straf kreeg de Maasmechelaar begin deze maand voor de uitgelokte doodslag op het 25-jarige slachtoffer.

Geert Houben

Een grote verrassing hoeft het manoeuvre van de familie niet te zijn. Meermaals schopten ze in Tongeren keet tijdens het proces. Met niets minder dan een veroordeling tot moord zouden ze genoegen nemen. Het was op in juni 2020 dat Andreo Carollo langs de Oude Baan in Maasmechelen met twee messteken Massimo De Luca doodstak. De jury oordeelde dat er sprake van uitlokking was omdat het slachtoffer en zijn familie de dader meermaals bedreigd hebben. Frank Scheerlinck, advocaat voor vader Luigi De Luca, stelt zich vragen bij de motivering van de jury. Hij hekelt tegenstrijdigheden in het arrest inzake de uitlokking en het feit dat Carollo kon vluchten zoals elders wel wordt aangehaald. Wordt dus nog vervolgd. 

De familie van Massimo De Luca trekt naar het Hof van Cassatie om de veroordeling tot vijf jaar cel voor Andreo Carollo aan te vechten.© Sven Dillen

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer