Vijf Limburgse Delhaizewinkels opnieuw dicht volgend weekend, filiaal in Sint-Truiden sluit meteen.© rr

Vakbonden willen vijf Limburgse Delhaizewinkels opnieuw dicht volgend weekend

Dinsdagochtend heeft de speciale ondernemingsraad bij Delhaize geen resultaat opgeleverd. De vakbonden keerden opnieuw “zonder deftig gesprek” terug. Eigenlijk verliep alles zoals een week geleden. De vakbonden willen dat Delhaize haar plannen terugdraait, de directie blijft bij haar standpunt. “Er is geen centimeter extra toenadering”, klinkt het bij de bonden. Daarom willen de vakbonden volgend week opnieuw vijf Delhaizewinkels sluiten

Chris Nelis, Dirk Jacobs en Geert Van Baelen

In Limburg leverde dat al meteen gesloten deuren op in de winkel van Sint-Truiden. “We informeren nu het personeel in de vijf Limburgse Delhaizes die onder de vlag van de hoofdzetel varen over de situatie”, vertelt Carine Meuwis (BBTK). De vakbonden willen als reactie opnieuw de vijf Delhaizewinkels in Hasselt, Genk, Pelt, Houthalen en Sint-Truiden sluiten, maar dat staat nog niet vast.

Of Delhaize in Neerpelt dit weekend het werk neerlegt is nog onduidelijk. “Daarvoor moet ik eerst de syndicaal afgevaardigden spreken. Die informatie heb ik nog niet”, luidt het kort bij de winkeldirectie. Opvallend is dat in de winkel in Neerpelt de acties vrij beperkt zijn gebleven en de deuren al vrij snel terug opengingen. “Het is een beslissing van de mensen zelf. We communiceren hier veel met elkaar, babbelen veel. Het personeel beslist zelf om open te gaan.” Of een concreet toekomstperspectief voor extra motivatie zorgt, daarop wil de directie niet antwoorden.

© Chris Nelis

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer