© BELGA

De rallypiloot in Tom Boonen leeft zich uit: ex-wielerkampioen bevestigt deelname aan nog eens zes BRC-wedstrijden

Tom Boonen heeft de smaak van het rallyrijden stevig te pakken. Na zijn debuut in de Rally van Haspengouw zal hij met zijn Lancia Delta Integrale 16V deelnemen aan nog eens zes wedstrijden van het Belgian Rally Championship. Net als in de Rally van Haspengouw krijgt Boonen de ervaren Erwin Mombaerts naast zich om de nota’s te lezen.

Guy Van Den LangenberghBron: BELGA

LEES OOK. Tom Boonen en Patrick Lefevere fileren het wielerseizoen: “Wout is misschien wel echt te lang een crossertje gebleven”

Vanuit het niets kondigde Tom Boonen in aanloop naar de Rally van Haspengouw zijn deelname aan die wedstrijd aan. De voormalige wielrenner reed wel met succes al heel wat wedstrijden op circuit. De stap naar het rallyrijden was een stap in het onbekende. Boonen debuteerde met een tweede plaats in de Historic klasse en liet toen al verstaan dat hij meer rally’s wou rijden. “Ja, ik heb het goed zitten. De rallymicrobe heeft mij stevig te pakken”, zegt Tom Boonen. “Ik heb mij in de Rally van Haspengouw heel goed geamuseerd, zowel in de wagen met mijn copiloot Erwin Mombaerts als naast de wagen. In het servicepark was er een heel aangename sfeer en de fans waren heel enthousiast.”

Met zijn Lancia Delta Integrale 16V neemt hij deel in de Historic klasse. “De Lancia is echt een wagen om voluit mee te gaan. Je kan er nog puur mee rijden, en dat is ook wat we gaan doen. Mijn eerstvolgende wedstrijd is de Rally des Ardennes. Nadien start ik nog in de Rally van Wallonië, de Sezoensrally, de Rally van Bertrix, de East Belgian Rally en wellicht de Rally van Spa als afsluiter. Het doel is om ervaring op te doen voor de toekomst. Ik weet dat ik nog heel veel moet leren, maar uiteraard heb ik ook ambitie. Maar daar wil ik me nu nog niet over uitspreken. Laat het ons stap per stap doen en genieten van deze mooie sport.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer