(Illustratiebeeld)© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Bijna 23.000 voertuigkeuringen op verplaatsing in 2022

De federatie van Vlaamse keuringscentra GOCA heeft vorig jaar 22.914 keuringen op verplaatsing uitgevoerd. Het project, dat in 2012 werd gestart, blijft uitbreiden. In januari werd de eenentwintigste keuringslijn buiten de centra in gebruik genomen in Sint-Katelijne-Waver.

Ulrike TeurelincxBron: Belga

Naast de 43 erkende keuringscentra, zijn er in Vlaanderen ook 21 sites waar voertuigen “op verplaatsing” gekeurd kunnen worden. Het gaat dan om een samenwerking tussen GOCA en een bedrijf met een grote vloot vrachtwagens en bussen, waarbij de inspecteurs zich naar de klant begeven in plaats van andersom.

“Het voordeel van keuringslijnen op verplaatsing voor de klant is kostenefficiëntie door tijdsbesparing en minder af te leggen voertuigkilometers”, klinkt het bij GOCA. “Dat betekent ook minder CO2-uitstoot, wat dan weer een belangrijke impact heeft op het milieu.”

Hoewel het initiatief al ruim tien jaar loopt, neemt het aantal op verplaatsing gekeurde voertuigen nog elk jaar toe. In 2020 ging het om 15.629 voertuigen, een jaar later 18.557 en in 2022 al 22.914.

Omdat het systeem de dienstverlening aan professionele klanten verhoogt en de druk op keuringscentra verlaagt, is GOCA meestal vragende partij voor nieuwe keuringslijnen. Dit jaar wil de federatie het project nog verder uitbreiden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer