VIDEO. Schrijnend hooliganisme in Nederland: speler van FC Groningen krijgt klap van eigen fan, wedstrijd tijdlang stilgelegd

Onwaarschijnlijke taferelen in het Nederlandse voetbal. Jetro Willems van FC Groningen kreeg in de wedstrijd tegen Heerenveen een klap van een van de eigen supporters, terwijl hij hen tot orde probeerde te roepen. Dat gebeurde nadat een van de fans het veld betreden had en werd afgevoerd door stewards. De wedstrijd moest daardoor ook een tijdje worden stilgelegd.

Bron: De Telegraaf

Op dat moment braken achter de goal ongeregeldheden uit. Willems en Manu, die vanaf de reservebank kwam aangesneld, wilden de boel sussen. Ze gingen naar de tribune toe en kregen enkele tikken te verwerken. Dat was voor arbiter Gözübüyük het sein om de kleedkamer op te zoeken. Er moest nog een tiental minuten gespeeld worden. Groningen stond op dat moment met 0-2 achter. Na ongeveer een kwartier werd het duel hervat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De vechtpartij stond in schril contrast met een sfeeractie bij de supporters. Die hadden sjaals gekregen met het opschrift ‘Ongeacht de stand’. Wat er ook zou gebeuren, ze zouden hun club blijven steunen was de boodschap. In de twaalfde minuut stonden ze als een man op en hielden de sjaals boven het hoofd. Aan het slot van het duel volgde de ontnuchtering.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer