Huis onbewoonbaar na brandstichting in Heusden

Heusden-Zolder -

De politie arresteerde zaterdag een vrouw uit Heusden nadat er brand was uitgebroken in haar huis. De woning werd in brand gestoken, maar de vrouw mocht na verhoor weer beschikken.

Zahra Boufker en Phillip Pergens

De brand op de Meilweg in Heusden werd zaterdagochtend rond 8.15 uur opgemerkt. Het vuur woedde een tijdje hevig en op dat moment was niemand in de woning aanwezig. Het waren de buurtbewoners die alarm sloegen en de hulpdiensten verwittigden.

De brandweer rukte uit en zij kregen de huisbrand relatief snel onder controle. “Er was vooral zeer veel rookontwikkeling”, zeggen ze bij de hulpverleningszone Zuid West Limburg. “De brandhaard situeerde zich vooral onder het dak en in de slaapkamer.” De schade na de brand blijkt enorm groot. Alles ziet zwartgeblakerd.

© zb

Schrik

De buren zijn erg onder de indruk van de feiten. Zij weten dat het huis bewoond wordt door een alleenstaande vrouw. Dat er iets ging gebeuren wisten we in onze straat allemaal”, luidt het. “Het was wachten op het moment dat het zou mislopen. Ik stond vanmorgen te bibberen toen ik de brandweer hoorde. Ik dacht meteen aan het ergste.”

De bewoner zou volgens mensen uit de omgeving de buurt al langer terroriseren. “Mijn familie durft niet meer op bezoek te komen uit schrik”, vertelt iemand. “Al meerdere jaren zijn er problemen, vooral ’s nachts. De politie en brandweer zijn hier vaste klant. De veiligheid in de straat is erop achteruitgegaan. Wanneer gaat ze actie ondernemen?”, zegt een andere omwonende.

“Gekend bij politie”

Vrijwel onmiddellijk ontdekte de brandweer elementen die op kwaad opzet zouden wijzen. De lokale politie Heusden-Zolder verwittigde het parket van Limburg en een branddeskundige kwam ter plaatse. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het inderdaad om kwaad opzet gaat.

“De bewoonster werd gearresteerd voor verhoor en is intussen weer mogen beschikken”, vertelt parketmagistraat Pieter Strauven. “Het onderzoek wordt voortgezet door de lokale recherche.”

“De dame is gekend bij de politie”, reageert de Heusdense Burgemeester Mario Borremans (GOED). “Een onderzoek naar de feiten van zaterdagochtend werd geopend. Meer kunnen we daar niet over kwijt.”

© zb

Aangeboden door onze partners