De kinderen ruimden zwerfvuil op in de buurt van hun scholen© RR

Leerlingen maken straten opnieuw proper in Nieuwerkerken: “Het was echt wel nodig”

Nieuwerkerken -

Dit weekend staat in het teken van Straat.net, de grote opruimactie van Limburg.net. De vier lagere scholen uit Nieuwerkerken steunen voluit dit initiatief. Heel wat kinderen gingen dan ook het zwerfvuil opruimen in de buurt van hun school.

Luc Engelbos

“Traditiegetrouw nam het tweede leerjaar van ‘t Nieverke deel aan de zwerfvuilactie” zo vertelt directrice Fabienne Vanaken. “De gemeente Nieuwerkerken zorgde voor het nodige materiaal en een uitgestippelde route. Onder meer de Kerkstraat, Heuvelstraat en Klein Tegelrij namen de kinderen onder handen. Met werkhandschoenen, afvalgrijpers en fluovestjes gingen ze onder begeleiding van leerkrachten en enkele ouders op pad. In totaal hebben ze zo 3,5 km aan staten proper gemaakt. Dat leverde zes volle afvalzakken op, dus het was echt wel nodig. Een kleine daad met een groot resultaat!”

‘t Nieverke.© Luc Engelbos

Ook de andere school van Nieuwerkerken-centrum, Leefschool De Wonderwijzer, nam deel aan de actie. “Bij ons waren het de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar die hier in de buurt op stap zijn geweest”, zo vertelt juf Claudia Wouters. “De 23 kindjes vonden het een bijzondere ervaring, en iedereen is trots op de mooie straten nu.”

Leefschool De Wonderwijzer.© Luc Engelbos

Paaseitjes

In Kozen gingen leerlingen van Het Kozijntje op pad. “Wij hebben in de buurt van de school een 4 kilometer lange gelukswandeling uitgestippeld. De kinderen van het vierde en vijfde leerjaar hebben donderdag en vrijdag het hele traject afgestapt en al het zwerfvuil weggehaald. Ik wil hen allemaal bedanken voor die inzet” zo zegt directrice Ine Boonen.

Het Kozijntje.© Luc Engelbos

Tot slot zijn ook in Wijer de handen uit de mouwen gestoken. “Bij ons zijn de leerlingen van de tweede graad in actie geschoten. Zij hebben er samen voor gezorgd dat de Schansstraat, waar onze school ligt, weer helemaal netjes is. En ook de Grotestraat en Opperstraat zijn nu volledig opgeruimd. Knap gedaan van de 33 leerlingen die hebben meegewerkt”, zo besluit juf Evi Houbar. Ook de gemeente Nieuwerkerken was maar wat blij met al die hulp om de straten weer proper te krijgen. De deelnemende kinderen werden daarom voor hun inzet bedankt met een zakje vol paaseitjes en ander lekkers.  len

© Luc Engelbos

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer