© Hyundai Motorsport / Romain Thui

Tänak leidt in Rally van Mexico, Neuville is vierde: “Vandaag is het puur plezier, maar vanaf morgen wacht het werk”

WK-leider Ott Tänak (Ford Puma Rally1) won donderdagnacht de twee korte superspecials uitgetekend in het prachtige centrum van Guanajuato, dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Tänak heeft na twee ritten een voorsprong van 1,7 seconden op wereldkampioen Kalle Rovanperä (Toyota Yaris Rally1).  Esapekka Lappi (Hyundai i20 N Rally1) is derde op 2,2 seconden. Thierry Neuville (Hyundai i20 N Rally1) volgt als vierde op 2,8 seconden.

Bron: BELGA

Na een afwezigheid van drie jaar wachtte een dolenthousiaste en kleurrijke menigte de rallyrijders op. Het was op de koppen lopen in de straten van Guanajuato. De top twaalf startte in omgekeerde volgorde en Ott Tänak liet zich dat telkens welgevallen. De Est won beide sprints van telkens 1.12 km. “Vandaag is het puur plezier, maar vanaf morgen wacht het werk. Ik heb nog nooit met deze wagen op gravel gereden”, vertelde Ott Tänak aan de finish. “Als je hier toekomt dan staan er overal mensen. Je rijdt als het ware door een mensenzee. Het is bijzonder en ze zijn allemaal gepassioneerd. Met deze steun is het absoluut genieten.”

De kloof met de achtervolgers is zeer beperkt. Met Rovanperä op twee en Lappi op drie zijn de drie verschillende merken die deelnemen aan het WK vertegenwoordigd in de top drie. Thierry Neuville moet genoegen nemen met de de vierde plaats. Tijdens beide superspecials, nochtans een specialiteit van de Belg, reed hij twee keer de vijfde tijd. Met de zesde tijd was ook de shakedown niet echt een meevaller. Na de openingsdag is Neuville vierde op 2,8 seconden van Tänak. “We weten dat het morgen voor ons een zware dag wordt, maar we moeten er het beste van maken om op koers te blijven voor een zo goed eindresultaat en een betere startpositie op zaterdag. Het wordt een uitdagende dag”, zei Neuville aan de finish. Hij moet straks als derde de baan op.

Neuville deelt de vierde plaats met Sébastien Ogier (Toyota Yaris Rally1). Pierre-Louis Loubet en Nicolas Gilsoul (Ford Puma Rally1) zijn achtste op 3,7 seconden van hun teammaat. Jourdan Serdiridis en Frederic Miclotte (Ford Puma Rally1) reden de zeventiende tijd op 12,9 seconden van leider Tänak. 

Op vrijdag worden er twee lussen van telkens drie klassementsritten gereden. Na middernacht wacht er de rijders nog twee korte klassementsritten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer