Thibault Vanderhaegen: “Er staat tot einde april veel op het spel voor ons.”© Vel

Basketbal BNXT League - Elite Silver  Den Helder Suns - Leuven Bears

Thibault Vanderhaegen gaat met Leuven Bears vol voor laatste ticket voor play-offs: “Focus behouden en respect tonen voor elke opponent”

Leuven -

Na een onderbreking voor de finale van de Beker van België hervat dit weekend de BetFirst BNXT League. Leuven Bears werkt de tweede speeldag in de Elite Silver zondag af op bezoek bij Den Helder Suns. De ploeg van coach Eddy Casteels moet een uitschuiver trachten te vermijden. “We moeten de focus behouden en respect tonen voor elke opponent”, zegt Thibault Vanderhaegen, de Belgian Lion van de Bears.

Patrick Ceulemans

Leuven Bears opende de Elite Silver twee weken geleden met een afgetekende overwinning tegen het Yoast United Nijmegen van de Mechelse coach Paul Vervaeck. “Willen we succesvol blijven tegen de Nederlandse ploegen, dan moeten we onze prestatie van de tweede helft tegen Yoast United bevestigen”, zegt Thibault Vanderhaegen.

Leuven Bears wil de Elite Silver als eerste Belgische ploeg beëindigen en zo het zesde en laatste ticket voor de play-offs (kwartfinales, best of three) grijpen. De Leuvenaars zijn favoriet, maar voelen toch de hete adem in hun nek van Bergen, Okapi Aalst en Luik, dat na de Amerikaanse overname ambitieus is. Bergen won afgelopen woensdag al de tweede Nederlandse opdracht bij Feyenoord Rotterdam met nipte cijfers en voert dus de druk op bij de ploeg van coach Eddy Casteels.

Ambitie waarmaken

Leuven Bears is in Den Helder zondag wel torenhoog favoriet. De Nederlandse ploeg lukte in de eigen domestic league slechts een 4 op 18 en leed op de openingsspeeldag van de Elite Silver een grote nederlaag in Bergen. Een uitschuiver is voor Thibault Vanderhaegen en zijn ploegmaats dus uit den boze.

“We moeten de focus behouden en respect tonen voor elke opponent. Slechts dan kunnen we onze ambitie waarmaken. Als we de zesde stek niet veroveren, dan is ons seizoen mislukt. Als we ons wel kwalificeren voor de Belgische play-offs, dan kunnen we weer op zoek naar een andere uitdaging. Er staat tot einde april dus veel op het spel voor ons”, aldus nog Thibault Vanderhaegen.

Na de trip van zondag naar Den Helder Suns volgt zaterdag 25 april een thuismatch in de Leuvense Sportoase tegen Feyenoord. De ploeg uit Rotterdam is waarschijnlijk de sterkste Nederlandse opponent in de Elite Silver.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer