© Politie LRH

Vrachtwagen met 53 flessen lachgas aan de kant gezet op Hasseltse ring

Hasselt/Diepenbeek -

De politie LRH heeft woensdag op de Hasseltse ring een lichte vrachtwagen aan de kant gezet omdat de bestuurder te snel reed. In de laadruimte vonden de agenten 53 flessen lachgas. Het is een gekend fenomeen dat er transporten van lachgas tussen Nederland en België gebeuren.

Mireille Maes

De bestuurder van de lichte vrachtwagen met een niet-Belgische nummerplaat reed op de Herkenrodesingel 105 km/uur waar maar 70 km/uur is toegelaten. Uit een drugstest bleek dat hij onder invloed van drugs was. Bovendien vervoerde hij 53 flessen lachgas.

De man kreeg een proces-verbaal voor ambulante handel en een geldboete van 2.300 euro voor het internationaal vervoer van gevaarlijke goederen over de weg. Hij kon dit bedrag niet betalen. Zijn voertuig werd getakeld.

Fenomeen

Het is sinds een paar jaar een gekend fenomeen dat er transporten van Nederland naar België zijn om lachgas in te voeren. Zo nu en dan wordt zo’n transport onderschept zoals nu in Hasselt. In Nederland staat lachgas sinds 1 januari in de lijst van drugs en is het onder andere verboden om lachgas binnen of buiten het grondgebied van Nederland te brengen, te verkopen of te hebben.

Snelheid

Bij de snelheidscontroles van woensdag - die op drie locaties gebeurden - reed een op vijf te snel. Bestuurders die te snel reden, werden onmiddellijk uit het verkeer gehaald. In Hasselt werd er zowel gecontroleerd op de Herkenrodesingel (70 km/uur) als op de Kuringersteenweg (50 km/uur). Daarnaast werd er ook in de Nieuwstraat in Diepenbeek geflitst. In totaal hielden 3.218 van de 4.187 gecontroleerde bestuurders zich aan de maximum toegelaten snelheid. 969 bestuurders reden te snel. Twee bestuurders reden 124 en 126 km/uur op de Herkenrodesingel. De bestuurder die een snelheid van 124 kilometer per uur haalde, bleek ook onder invloed van verdovende middelen achter het stuur te zitten. Het rijbewijs van beide bestuurders werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.  mm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer