Julie Allemand mag blijven hopen op een stek in de finale van de EuroCup Women.© ISOPIX

Hind Ben Abdelkader moet volgende week met minstensvijf punten winnen van Julie Allemand.© FIBA

thumbnail: Julie Allemand mag blijven hopen op een stek in de finale van de EuroCup Women.
thumbnail: Hind Ben Abdelkader moet volgende week met minstensvijf punten winnen van Julie Allemand.

Julie Allemand wint met ASVEL Lyon nipt heenmatch halve finale van EuroCup Women van Hind Ben Abdelkader

De heenwedstrijd van de halve finale in de EuroCup Women bracht voor Julie Allemand met ASVEL Lyon een nipte zege (84-80) tegen collega Cat Hind Ben Abdelkader en Villeneuve D’Ascq. Bij Villeneuve is Rachid Méziane, bondscoach van de Belgian Cats, de coach. Volgende week donderdag 23 januari is de return. Donderdag 16 maart werkt Belgian Cat Antonia Delaere met Venetië in Turkije en tegen Galatasaray Istanbul de heenwedstrijd van de halve finale af.

Patrick Ceulemans

ASVEL Lyon en Villeneuve D’Ascq maakten er een spannende partij van. Na een 24-19 bonusje voor ASVEL Lyon trok Villeneuve halfweg toch met een 43-44 tussenstand richting kleedkamer. Na het derde schuifje stond Villeneuve D’Ascq nog steeds aan de leiding (61-66) en leek een belangrijke uitzege in de maak. Met een geweldig slotkwart (23-14) kon ASVEL Lyon de bakens verzetten en won uiteindelijk met 84-80.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Julie Allemand tekende voor 7 punten, 2 rebounds en 4 assists. Hind Ben Abdelkader was goed voor 8 punten, 3 rebounds en 1 assist. De return volgende week in Villeneuve D’Ascq zal dus nog een prangende partij worden.

Antonia Delaere werkt met Venetië dus morgen de heenwedstrijd van de kwartfinale van de EuroCup Women in Galatasaray Istanbul af. De terugwedstrijd is ook volgende week donderdag 23 maart in Italië. De finale van de EuroCup Women is op 5 en 12 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer