Moeder (38) die samen met zoontje (5) spoorloos verdween, dood teruggevonden in Maastricht

De moeder die een maand geleden samen met haar zoontje (5) spoorloos verdween uit Oupeye, is deze woensdag dood aangetroffen net over de Nederlandse grens. Haar zoontje werd eerder al dood teruggevonden. Alles wijst op een vreselijk familiedrama.

Annelies Baeten en Cedric LagastBron: Eigen berichtgeving

Een maand geleden verdween Fatma Bayram (38) met haar zoontje Nail op donderdagavond 23 februari rond 20.30 uur in Oupeye, na een ruzie met haar echtgenoot. De vader stond diezelfde avond al doodongerust aan het politiekantoor. Hij was zijn vrouw gaan zoeken, en hij had haar wagen teruggevonden aan de kade van de Maas in Wezet. Haar GSM en sleutels lagen nog in de auto.

Meteen werd een grote zoekactie opgestart in de regio. Er werden boten, duikers en speurhonden ingezet. De ochtend daarop, rond 8.55 uur, werd het lichaam van het jongetje teruggevonden in het water ter hoogte van de stuwdam van Lieze. Hij stierf door verdrinking.

Opgespoord

Van de moeder was aanvankelijk geen spoor. Het parket van Luik verspreidde daarop een opsporingsbericht voor de vrouw. Het parket van Luik benadrukte toen dat alle pistes onderzocht werden, waaronder ook die van een ongeval. Het gezin was niet bekend bij de politie.

Over het lot van de moeder is nu meer duidelijkheid. De vrouw werd woensdagmiddag dood gevonden in het water in Maastricht, zo’n 15 kilometer ten noorden van de plaats waar haar auto werd aangetroffen. Volgens de Nederlandse politie werd er rond 14 uur een lichaam gevonden in de buurt van de Stenen Wal.

Vermoed wordt dat de moeder op donderdag al met haar zoon in het water belandde, en dat ze allebei toen al overleden zijn. Haar lichaam moet daarna door de rivier zijn meegesleurd.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer