© Genk Bibliotheek

© Genk Bibliotheek

thumbnail:
thumbnail:

Muzikale legende Randy Newman toch te horen in Genkse bib dankzij luisterlezing

Genk -

De Amerikaanse muzikale legende Randy Newman heeft zijn tournee uitgesteld om gezondheidsredenen, maar in de Genkse bibliotheek kan je zijn muziek én zijn verhaal op woensdag 29 maart toch beleven. De luisterlezing met Wouter Bulckaert en Marc Van Renne is een unieke kans om toch dicht bij Newman te geraken.

Genk Bibliotheek

In de lezing vertelt Wouter Bulckaert over het leven en werk van Randy Newman. De avond is gebaseerd op Bulackerts meest recente boek 'Randy Newman. 13 songs', over een van de beste Amerikaanse songschrijvers van de afgelopen halve eeuw.

Zanger en pianist Marc Van Renne brengt tijdens de lezing 13 nummers van Newman. Van Renne is een folk- en bluesmuzikant, een zanger-pianist-gitarist die alle belangrijke songs van Randy Newman in de vingers én de stem heeft. Marc is frontman van Amazing Bear, met wie hij twee cd's uitbracht. Hij heeft ook een bluestrio waarin hij samen speelt met gitarist Olivier Teirlynck en saxofonist Nick Phelps, sidekick van Tom Waits. Antoine Lamon zorgt tijdens de luisterlezing voor de visuals in een videomontage.

De voorstelling, niet toevallig op Piano Day, kreeg de zegen van Newmans entourage en gaat door op oensdag 29 maart van 19.30 tot 21 uur in in de bibliotheek van Genk (Stadsplein 3). Tickets kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar viagenk.kwandoo.com/ticketingActivity/subscribe/90337

https://genk.kwandoo.com/ticketingActivity/subscribe/90337

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer