Spelers zouden ervaring kunnen opdoen bij zowel Falco Gent als Okapi Aalst.© Nic Declercq / Gregory Van Gansen

Basketbal Top Division 2 & BNXT League Falco Gent & Okapi Aalst

Falco Gent en Okapi Aalst kondigen samenwerking aan: “Spelers zouden kunnen aantreden in beide competities”

Primeur in het Oost-Vlaamse basketbal. Falco Gent gaat een nauwe samenwerking aan met gerenommeerde eersteklasser Okapi Aalst. Falco zette afgelopen seizoen organisatorisch heel wat stappen vooruit. Na de bouw van een nieuwe kantine werden inspanningen geleverd om de Gentse club meer uitstraling en aantrekkingskracht te geven naar supporters toe. Ook werden banden met het bedrijfsleven nauwer aangehaald. Deze week ging de club nog een stapje verder.

Johan Gaudissabois

“We gaan geen fusie aan met Okapi Aalst, maar er zal wel heel nauw worden samengewerkt”, verduidelijkt Falco-coach Jeffrey Brown. “Onze club en onze spelers moeten nu eenmaal leven met de realiteit dat onze mogelijkheden niet verder reiken dan de Top Division 2 en hopelijk op korte termijn de Top Division 1. De spelers ervaring aanbieden op het niveau van de BNXT League zat er vooralsnog niet in. Dat wordt nu wel mogelijk. Er zal de mogelijkheid zijn om met beide ploegen te trainen. Een dubbele licentie zou onze spelers toelaten om overdag met Okapi en ’s avonds met Falco te trainen. Op die manier wordt een ideaal platform gecreëerd om onze betere spelers optimaal te laten doorgroeien. In dezelfde zin kunnen betrokken spelers dan ook aantreden in beide competities. Dat zou enkel kunnen wanneer ze jonger zijn dan 23 jaar. Als u zegt dat deze formule bijvoorbeeld Robbe Van den Bossche langer bij Falco had kunnen houden, dan klopt dat niet omdat Robbe dit jaar 25 wordt.”

Namen volgen binnenkort

“Is dit model de Oost-Vlaamse versie van de samenwerking tussen Kortrijk Spurs en ION Waregem? Niet echt”, denkt Brown. “In het West-Vlaamse scenario bepaalt Kortrijk in grote mate wie er kan doorstromen naar de A-ploeg. De Spurs willen een bepaald aantal spelers in hun kern opnemen. Bij ons zal het niet op die manier lopen. Wij willen ons niet vergalopperen en het is zoals gezegd ook helemaal geen fusie. Sowieso zullen er vanaf volgend seizoen enkele spelers van Falco worden betrokken in dit model. Namen zullen binnenkort door Okapi Aalst worden meegedeeld. Of er omgekeerd ook spelers vanuit Aalst naar Falco gaan komen, moet nog even bekeken worden. Er zit sowieso heel wat muziek in deze unieke uitwisseling”, besluit de coach.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer