© AP

NBA-smaakmaker Ja Morant in therapie na incidenten met wapen en stripclub-foto’s, Amerikaan wordt acht duels geschorst

Memphis Grizzlies-ster Ja Morant (23) heeft zich ingeschreven voor een therapieprogramma, zo melden verschillende Amerikaanse media. De NBA-vedette doet dit na een reeks verontrustende incidenten.

Jens JacobsBron: De Telegraaf, belga

Ja Morant kwam begin deze maand in opspraak nadat hij op Instagram in een live-video plots een wapen toonde. Ook werden er beelden gevonden waarop hij te zien was in een stripclub. Morant zou er naar verluidt een fooi van 50.000 euro gegeven hebben. De 23-jarige Amerikaan kwam er echter zonder gerechtelijk onderzoek vanaf omdat hij niets deed wat verboden is in Amerika.

Toch was zijn team Memphis Grizzlies niet opgezet met de hele situatie. Het hield de NBA-ster dan ook enkele wedstrijden aan de kant. Morant zei in een verklaring de gedwongen rustperiode te zullen gebruiken om “hulp te zoeken” en dat heeft hij nu ook gedaan.

De Amerikaan heeft hulp gezocht voor wat hij in een verklaring omschreef als “een behoefte om hulp te krijgen en te werken aan betere methoden om met stress en mijn algehele welzijn om te gaan”.

Morant, al even een van de smaakmakers van de NBA en recent nog meespelend in de All-Star Game, strijdt met zijn team nog volop voor een plekje in de play-offs.

Schorsing

De NBA zelf heeft hem intussen een schorsing van acht duels opgelegd. De NBA gaf aan dat het gedrag van Morant “schadelijk is voor de competitie”. De schorsing werkt met terugwerkende kracht en zonder doorbetaling van zijn salaris.

De 23-jarige Morant verliest zo een pak inkomsten, maar kan wel snel opnieuw inpikken bij Memphis. De club hield hem de voorbije vijf matchen al aan de zijlijn, waardoor hij nog slechts drie duels mist. Komende maandag kan hij in de thuiswedstrijd tegen Dallas opnieuw aansluiten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer